Bokseri Slavije spremni za posljednje kolo Regionalne lige: Pokazaćemo da smo zasluženo u plej-ofu

Darko Pašagić
Bokseri Slavije spremni za posljednje kolo Regionalne lige: Pokazaćemo da smo zasluženo u plej-ofu

BANjALUKA – Pred bokserima Slavije je posljednje kolo Regionalne lige koje će se u nedjelju od 18 časova biti održano u dvorani "Mostonga" u Somboru, a na njemu Banjalučani žele da još jednom potvrde visok kvalitet i pokušaju se dočepati drugog mjesta pred plej-of.

Iako pred start takmičenja Slaviji nisu davane gotovo nikakve šanse za visok plasman, Banjalučani su odlično vođeni šefom stručnog štaba Vladanom Kljajićem, trenerom Slobodanom Jekićem i koordinatorom i stručnim saradnikom Predragom Bartulom iznenadili mnoge i imaju velike šanse da se uključe u borbu za titulu.

- Slavija je posljednjih godina preživljavala teške trenutke, ali uspjeli smo da se nekako organizujemo i da se uključimo u Regionalnu ligu. Na početku ni sami nismo vjerovali da možemo nešto više, ali smo se maksimalno potrudili i uz dosta odricanja, ali i sredstava napravili ekipu, koja je dala sve od sebe da bude što bolje plasirana. Već poslije prvog kola, u kojem smo bili domaćini i koje je slobodno mogu da kažem bilo najbolje organizovano, ali i najposjećenije po broju gledalaca, pokazali smo da imamo odličnu ekipu. Kako je takmičenje odmicalo nastavili smo sa dobrim rezultatima i potvrdili da imamo ekipu za sam vrh - naglasio je direktor Slavije i predstavnik kluba u regionalnom takmičenju Dalibor Petković.

Definitivna odluka kada će se održati plej-of biće donesena u nedjelju za kada je planiran sastanak predstavnika klubova u Regionalnoj ligi.

- Prvobitno je bilo dogovoreno da se plej-of u kojem bi se prvo sastali prvoplasirana i četvrtoplasirana, te drugoplasirana i trećeplasirana ekipa iz ligaškog takmičenja održi u Novom Pazaru u drugoj polovini juna. Bolji iz polufinalnih duela bi se u finalnom okršaju borili za pobjednika Lige za sezonu 2022/23. Međutim, sa našim dobrim plasmanom čak se počelo šuškati da plej-ofa neće ni biti, nego da će ekipa koja bude imala najviše bodova u ligaškom dijelu postati prvak. Vjerujem da do toga neće doći i da ćemo u plej-ofu pokazati da imamo ekipu možda i za najviši plasman - dodao je Petković.

Banjalučani u kompletnom sastavu putuju u Sombor. U ekipi će se naći: omladinci: Petar Sredojević (do 54 kilograma), Anel Rahimić (do 57 kg) i Lazar Bovan (do 71 kg), te seniori: Alen Rahimić (do 57 kg), Luka Veljović (do 60 kg), Nikola Ivković (do 63,5 kg), Ivan Blažević (do 67 kg), Bojan Zečević (do 67 kg), Gal Šepic (do 71 kg), Vuk Mitić (do 75 kg), Leo Cvitanović (do 80 kg), Zlatko Turković (do 80 kg), Stefan Čajić (do 86 kg), David Ružević (do 92 kg), Juraj Soldo (preko 92 kg) i Miloš Veletić (preko 92 kg). Uzdanica u dosadašnjem dijelu lige bio je Cvitanović, koji će u nedjelju za rivala imati jednog od najboljih boksera Srbije Almira Memića (Novi Pazar).

- Znam da me očekuje veoma težak i neizvjestan meč, ali sam u potpunosti spreman da se upustim u koštac sa Memićem. Ne mogu da obećam pobjedu, ali sigurno ću dati sve od sebe da do nje dođem i svom klubu donesem važne bodove u borbi za drugo mjesto. Svi moji klupski drugovi, kao i ja potpuno smo spremni za ovo posljednje kolo lige i nadam se da ćemo pravu vrijednost ove ekipe pokazati tek u plej-ofu - rekao je Cvitanović.

Plasman

Ove sezone u regionalnom takmičenju učestvuje deset klubova.  Trenutno je ekipa Novog Pazara na prvom mjestu sa 184 boda, Sombor je drugi sa 148, treća Slavija sa 145, a četvrtoplasirana Loznica sa 143 boda i ova četiri kluba su praktično već obezbijedila plasman u plej-of.

Potpredsjednik Banjalučana Pavle Knežević je istakao da će nastup Slavije i dobri rezultata biti odskočna daska da se klub vrati tamo gdje mu je i mjesto, a to je sam vrh boksa ne samo u Republici Srpskoj i BiH, već i u regionu.

- Najvažnije je da smo uspjeli poslije dužeg vremena odblokirati račun i da smo vratili gotovo sva dugovanja iz ranijeg perioda. Nadam se da sve to neće proći nezapaženo i da ćemo u narednom periodu imati još veću podršku svih onih kojima je sport, a pogotovo boks u srcu - istakao je Knežević.

Evropske igre

Dvojica boksera Slavije biće učesnici trećeg izdanja Evropskih igara koje će biti održane u Krakovu i regijama Malopolska i Šlonska u Poljskoj od 21. juna do 2. jula ove godine.

- Riječ je Alenu Rahimiću (do 57 kilograma) i Leu Cvitanoviću (do 80 kg). Ovo je ujedno i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine - naglasio je sportski direktor Slavije Igor Savičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana