Bokseri Slavije domaćini Radničkom: Šlager koji podsjeća na stara vremena

Darko Pašagić
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA - Bokseri Slavije u trećem kolu Lige Srbije ugostiće beogradski Radnički sutra od 19 časova u dvorani “Obilićevo” i biće to meč koji će podsjetiti na najljepša vremena jugoslovenskog boksa.

Sudar ove dvije ekipe iz bivše Savezne lige Jugoslavije bio je uvijek šlager jer je riječ o klubovima koji su u svojim redovima imali osvajače medalja na evropskim i svjetskim prvenstvima te Olimpijskim igrama pa se očekuje da duel dva tima i ovog puta bude pravi spektakl.

- Dugo smo se pripremali za ovaj meč jer se nije nimalo lako suprotstaviti Radničkom, koji je sigurno najbolji klub u nekadašnjoj državi. Naravno, ovo sada su neka druga vremena, ali i njima i nama je cilj da se što prije vratimo u vrh plemenite vještine, ne samo na ovom prostoru već i šire - rekao je predsjednik Slavije Dalibor Petković.

Istakao je da bez pomoći nadležnih institucija ova manifestacija ne bi mogla da protekne kako je zamišljeno.

- Veliku zahvalnost dugujemo predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, premijeru Srpske Radovanu Viškoviću, gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću i svim prijateljima kluba koji su nas finansijski pomogli da organizujemo ovaj događaj - naveo je Petković. Očekuje se da manja banjalučka dvorana bude ispunjena do posljednjeg mjesta. - Potrudili smo se da ovo bude prava promocija ne samo dva kluba i amaterskog boksa nego i mečeva na profi ringu, jer će se poslije duela Beograđana i nas na ringu naći profesionalci. Biće to dva duela koje će sigurno ljubitelji boksa u Banjaluci pamtiti duže vrijeme - dodao je Petković.

Poslije duela dva kluba, negdje oko 21 čas, planirani su mečevi u superteškoj kategoriji između Vladana Babića iz Srbije i Daše Simeunovića u četiri runde te duel Veljka Ražnatovića i Pjotra Budžiževskog u osam rundi.

Član bijeljinskog Radnika, višestruki šampion BiH, učesnik Svjetskog prvenstva i kvalifikacija za Olimpijske igre imaće težak zadatak jer će mu protivnik biti najbolji superteškaš Srbije i jedan od kandidata za plasman na Igre u Parizu Vladan Babić.

- Drago mi je što ću se ponovo predstaviti banjalučkoj publici jer ne boksujem prvi put ovdje, ali prvi put boksujem profi meč. Babića dobro poznajem i u meču ne bi trebalo da bude nikakvih iznenađenja. Pobjednika će odlučiti trenutak nepažnje ili trenutak inspiracije - rekao je Simeunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana