Bokser Sandro Poletan: U Somboru branim i boje MUP-a Srpske

Darko Pašagić
Bokser Sandro Poletan: U Somboru branim i boje MUP-a Srpske

BANjALUKA - Kapiten Bokserskog kluba Crvena zvezda Sandro Poletan u potpunosti je spreman da se na pojedinačnom prvenstvu Srbije, koje će od 22. do 25. juna biti održano u Somboru okiti najsjajnijim odličjem u kategoriji do 75 kilograma.

Do sada je dva puta bio najbolji, dva puta je osvajao bronzanu medalju, a sada očekuje da kolekciju odličja još više uveća.

- Vrijedno sam trenirao za ovo takmičenje i u potpunosti sam spreman za još jednu zlatnu medalju. Većinu vremena sam provodio u trening centru, koji je moj otac napravio u sklopu porodične kuće u Trnu. Mnogo mi je značila saradnja mog matičnog kluba, BK Kruna Laktaši i Centra za obuku MUP Republike Srpske u Zalužanima, gdje smo mogli da koristimo terene sa atletskom stazom. A sve u svrhu unapređenja kondicije i sportske forme - naglasio je Poletan.

Član bokserske reprezentacije Republike Srbije, koji je završio srednju Medicinsku školu, smjer farmaceutski tehničar trenutno je apsolvent na Fakultetu zdravstvenih nauka, smjer medicinsko-laboratorijski menadžment.

- Kao član bokserske reprezentacije Srbije, zahvalio bih MUP Srbije i ministru Aleksandru Vulinu što je prepoznao vrijednost boksa i ljudske osobine mojih kolega boksera, te ih primio u radni odnos MUP Srbije. U međuvremenu i ja sam postao dio kolektiva MUP Republike Srpske, koji je na isti način vrednovao moja sportska i obrazovna dostignuća. Uz saglasnost mojih pretpostavljenih i radnih kolega, koji imaju razumijevanja za sport i moj bokserski napredak, dobio sam podršku da učestvujem na državnom prvenstvu Srbije, predstavljajući Bokserski klub Crvena zvezda i naš MUP Republike Srpske. S velikim ponosom i odgovornošću, daću sve od sebe da se pokažem u što boljem svjetlu i opravdam ukazano povjerenje - nastavio je Poletan.

U svojoj bogatoj bokserskoj biografiji bio je učesnik od pionira, kadeta, juniora, mladih i seniora na 14 evropskih i svjetskih prvenstava. Bio je učesnik na kvalifikacijama za Olimpijske igre 2020. godine u Londonu.

Ekipni je šampion regionalne lige, osvajač Zlatne rukavice, osvajač dvije bronzane medalje na turniru A kategorije Beogradski pobednik, osvajač bronze na prvenstvu Balkana, te mnogih drugih domaćih i inostranih turnira. Učesnik je najprestižnijih olimpijskih bokserskih kampova - Kuba, Amerika, Rusija, Kazahstan, Ukrajina, Bjelorusija, Njemačka, Čečenija i dr. Paralelno sa boksom učesnik je sedam evropskih i svjetskih prvenstava u kik-boksu, gdje je osvojio pet medalja (dvostruki prvak Evrope, dvostruki vicešampion svijeta, bronzani na svjetskom prvenstvu).

- Imam još jednu neostvarenu želju, što se tiče amaterskih takmičenja, a to je da nastupim na svjetskom prvenstvu policije. Ove godine sam zakasnio, ali se nadam da ću nastupiti na nekom od narednih takmičenja i tako dostojno predstavljati policiju Srpske. Sebe već polako vidim u profesionalnom ringu, a kada će uslijediti taj prelazak odlučiću do kraja ove godine - dodao je Poletan.

Sponzor

Iako je ostvario sjajne rezultate na ringovima širom Evrope i svijeta zanimljivo je da Sandro Poletan nikada nije imao sponzora, koji će se finansijski brinuti o njegovom sportskom napredovanju.

-  Brojna odličja i nastup na brojnim svjetskim  i evropskim prvenstvima izgleda nisu dovoljna za to i do sada sam se uvijek oslanjao na finansijsku podršku porodice i nekoliko prijatelja. Kada bih imao stalnog sponzora vjerovatno bi i rezultati bili mnogo bolji - naglasio je Poletan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana