Boks Republike Srpske u sve većoj ekspanziji!

Darko Dragičević
Boks Republike Srpske u sve većoj ekspanziji!

BANjALUKA - Novo rukovodstvo Bokserskog saveza Republike Srpske čini sve da omasovi ovaj nekada trofejni sport i da ga vrati u centar zbivanja.

Predsjednik Bokserskog saveza Zoran Rašljić i sportski direktor Goran Delić uveliko rade na razvoju olimpijskog boksa u Republici Srpskoj, pogotovo kada je riječ o mlađim uzrasnim kategorijama kojima se poklanja velika pažnja.

U tome imaju i veliku podršku Bokserskog saveza Srbije, na čijem čelu je bivši bokser Slavije Nenad Borovčanin i koji takmičare iz Srpske rado zovu na sve manifestacije. Saradnja je svakim danom sve bolja.

Novi korak u popularizaciji trofejnog sporta je start Bokserske lige Republike Srpske. Ove takmičarske sezone u njoj će učestvovati 22 kluba iz cijele Republike Srpske. Prvo kolo Bokserske lige biće održano 5. oktobra 2024. godine u Banjaluci (dvorana “Obilićevo”). Tehnički organizator je Bokserski klub BL 22 iz Banjaluke.

- Bokserski savez Republike Srpske je u prošlosti imao određenih problema zbog kojih nisu održavana takmičenja. Ali novo rukovodstvo želi da gleda samo naprijed i da uradimo sve što je u našoj moći da ovaj sport ponovo vratimo na veliku scenu. Sportski direktor Goran Delić, moja malenkost i čitav Upravni odbor radimo na omasovljenju boksa i zaista smo srećni što vidimo da imamo sve više takmičara na treninzima. To je naš cilj da omasovimo boks i da iz kvantiteta dođemo i do kvaliteta te da opet budu osvajane medalje na velikim takmičenjima - istakao je Zoran Rašljić, predsjednik Bokserskog saveza Republike Srpske.

U aktuelnoj godini boks je opet u centru zbivanja. Uspjesi Sare Ćirković, kao i ostalih takmičara Obilića, titula šampiona za ekipu Slavije u Ligi Srbije doprinijeli su popularizaciji i da se o ovom sportu opet piše po lijepim stvarima.

- Klubovi se opet formiraju, raste interesovanje za boks i tome su svakako doprinijeli uspesi BK Obilić, koji osvaja medalje na međunarodnim takmičenjima i BK Slavije, koja je postala šampion Srbije. Narednog mjeseca počinje i Bokserska liga Srpske, što je veliki iskorak. U ligi će učestvovati 22 kluba i sam taj podatak je za ponos. Mislim da smo na dobrom putu i želimo da istrajemo u tome - dodao je Rašljić.

Podrška Srbije

Veliku podršku Bokserski savez Republike Srpske ima i od Bokserskog saveza Srbije, koji je uvijek tu da pomogne.

- Imamo zaista veliku podršku gospodina Nenada Borovčanina, predsjednika Bokserskog saveza Srbije. Mnogo se angažovao kada je riječ o pomoći Slaviji da se vrati na staze uspjeha. Hvala mu na svemu što je uradio za naš sport i savez - poručio je Rašljić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana