Bojan Tulendić, rukometaš Sloge nakon dvije pobjede: Ovakav start smo sanjali

D. D.
Bojan Tulendić, rukometaš Sloge nakon dvije pobjede: Ovakav start smo sanjali

DOBOJ - Sloga je na startu takmičenja u prvenstvu BiH ostvarila dvije pobjede protiv kvalitetnih rivala.

Dobojski klub je u drugom kolu na gostovanju savladao Konjuh. Prije toga su na svom terenu iznenadili Slobodu koja je jedan od favorita za titulu.

Sjajnu partiju u Živinicama pružili su Stanko Stanković, Dušan Miličević i Bojan Tulendić sa po osam golova.

- Ovakav start smo sanjali. Pobijedili smo dva teška rivala i pokazali da ćemo svima biti nezgodan protivnik. Za obje utakmice smo se kvalitetno pripremali i ušli smo maksimalno i uspjeli smo upisati dvije pobjede. Radili smo ono što je od nas tražio stručni štab. Bili smo skoncentrisani 60 minuta i rezultati su došli. Već se spremamo za komšijski derbi protiv Maglaja, atmosfera je odlična i to se vidi i na terenu. Ako budemo na nivou kao u prethodne dvije utakmice siguran sam da se nas sve pita, ali ne smijemo poletjeti visoko i potcijeniti ekipu Maglaja koja ima izvrstan tim i odličnog trenera Stanića koji nas je vodio prošlu sezonu i poznaje nas veoma dobro - istakao je Bojan Tulendić.

Rezultati 2. kolo: Krivaja - Sloboda 29:28, Konjuh - Sloga 33:36, Maglaj - Goražde 35:30, Vogošća - Izviđač 32:32, Hercegovina - Čapljina 26:21, Čelik - Gračanica 29:44, Borac - Leotar.

Plasman: Gračanica 4, Sloga 4, Vogošća 3, Izviđač 3, Leotar 2, Borac 2, Maglaj 2, Konjuh 2, Hercegovina 2, Krivaja 2, Sloboda 0, Goražde 0, Čapljina 0, Čelik 0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana