Bojan Marković, napadač Laktaša: Igman nas nije fascinirao

Dejan Kondić
Bojan Marković, napadač Laktaša: Igman nas nije fascinirao

LAKTAŠI - Ekipa Laktaša je pobjedom nad Igmanom iz Konjica rezultatom 3:1 i njegovom eliminacijom napravila jedno od najvećih iznenađenja šesnaestine finala Kupa BiH. Inicijator preokreta i strijelac drugog gola za ekipu Miljana Bajića bio je Bojan Marković.

Lucidni golgeter u najmasovnijem takmičenju BiH nastavio je gdje je stao u Prvoj ligi Republike Srpske, u kojoj je sa devet golova uz Ognjena Škorića najefikasniji igrač svog tima. U razgovoru za “Glas Srpske” ističe da je malo ko očekivao da njegovi saigrači i on eliminišu premijerligaša, koji je ove sezone bio kost u grlu mnogo jačih ekipa.

- Izbaciti tim iz elite nije mala stvar. Nismo bili fascinirani činjenicom da je nasuprot nas ekipa iz Premijer lige. Iskreno, nije puno ljudi vjerovalo da možemo to uraditi. Najbitnije je da smo mi imali vjeru u sopstvene mogućnosti, dali smo maksimum, ispoštovali sve trenerove zahtjeve i uspjeli smo. Što se tiče mog gola, mislim da se samo čekao taj drugi pogodak. Kad smo izjednačili, preuzeli smo igru u potpunosti. Stigao je i taj moj gol, a onda i naš treći. Imali smo još šansi, ali zadovoljni smo - istakao je Marković.

Laktaši poslije 13 kola u prvenstvu Srpske imaju 25 bodova i zauzimaju četvrtu poziciju na tabeli, te su pravo osvježenje lige.

- Malo ko je očekivao ovakav rezultat. Tek smo ušli iz Druge lige, međutim, klub je odlično posložen, od uprave preko stručnog štaba, do nas igrača. Svi dišemo kao jedan. Nemamo prevelike ambicije bez obzira na rezultate, idemo od utakmice do utakmice, pa ćemo vidjeti za šta će to biti dovoljno - objasnio je Marković.

Nemaju fudbaleri Laktaša mnogo vremena za slavlje. Već sutra u 14. kolu šampionata Srpske dočekuju ekipu Famosa.

- Kao i u svakoj utakmici, idemo na nova tri boda. Jesmo favoriti, ali to moramo opravdati na terenu. Neće nam biti lako, ali kao i protiv Igmana, daćemo sve za novi trijumf - rekao je Marković.

Marković: Ekipa ispred ličnog učinka

Opsesija Bojana Markovića su golovi. Krupin Srđan Mrzić je sa 12 golova prvi strijelac Prve lige Republike Srpske. Napadač Laktaša je postigao tri manje.

- Moj posao su golovi, uživam kad zatresem mrežu, to me inspiriše. Što se tiče trke za zvanje najboljeg strijelca lige, vidjećemo. Volio bih ponijeti laskavo priznanje za najbolje strijelca, ali ne opterećujem se time. Bitno je da ekipa gura po planu, a golovi će doći - naglasio je Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana