Bivši stoper Junajteda danas je rimokatolički sveštenik: Imao sam sve, a osjećao prazninu

Kliks
Foto: Twitter

Brojni fudbaleri nakon okončane karijere odluče ostati u tom svijetu i nastave se baviti fudbalom kroz menadžerski, trenerski ili neki treći poziv, ali od takve priče razlikuje se bivši reprezentativac Sjeverne Irske Filip Mulrajn.

Mulrajn je nekada slovio za vrlo talentovanog stopera. Prošao je omladinsku školu velikog Mančester Junajteda, gdje je potpisao profesionalni ugovor 1996. godine i upisao seniorski debi.

Ali, na Old Trafordu nikada nije dobio ozbiljniju priliku pa je preselio u Norvič, gdje je doživio zenit karijere i igrao do 2005. godine. Još je nastupio za Kardif i Lejton, prije nego što je završio karijeru 2008. godine u King's Luninu.
Dok je igrao u Norviču, dogodio se preokret u njegovom životu i Mulrajn se posvetio vjeri. Korak po korak, postao je rimokatolički sveštenik koji predsjeda kongregacijom u Irskoj.
"Sve je počelo tokom moje posljednje godine u Norviču. Postao sam nezadovoljan cijelim stilom života. Mi fudbaleri imamo prekrasan život i bio sam vrlo privilegovan, ali sam otkrio da imam prazninu. Bio sam šokiran, zašto nisam sretan kada imam sve što mladi žele", rekao je Mulrajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana