Bivši napadač Pari Sen Žermena novi igrač Crvene Zvezde

GS
Bivši napadač Pari Sen Žermena novi igrač Crvene Zvezde

Crvena zvezda pojačala napad uoči gostovanja Partizanu. Došao je visoki centarfor Kalifa Kulibali.

Crvena zvezda je zvanično jača za iskusnog napadača iz Malija, Kalifu Kulibalija (31). On je potpisao ugovor sa crveno-belima dva dana prije "vječitog derbija" protiv Partizana u Humskoj, zakazanog za srijedu u 20 časova.

Njegov dolazak iščekivan je nekoliko dana, jer je u danima rastanka Zvezde i Dejana Stankovića nagovješteno da bi doskorašnji centarfor Nanta mogao da dođe u tim koji sada vodi Miloš Milojević. Kulibali je visok 197 centimetara i došao je među crveno-bijele posle rastanka sa Milanom Pavkovom, pa ostaje da se vidi da li će Afrikanac biti jedna od tri opcije uz Aleksandra Pešića i Ohija ili će eventualno zamijeniti Norvežanina.

Kulibali je od 2011. do 2014. bio član Pari Sen Žermena, ali je nastupao za "B" tim tog kluba. Potom je proveo sezonu (2014/15) u Šarlroa, potom je dve godine igrao za Gent, a onda je od 2017. bio član Nanta.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić govorio je o pojačanjima na promociji novog trenera, najavivši da se mogu očekivati novosti do kraja prelaznog roka. "Petak, 2. septembar je poslednji dan za prijavu igrača za Ligu Evrope, a u naredna tri-četiri dana bavićemo se tim stvarima", izjavio je on u subotu. U ponedeljak ujutru, prvi konkretan potez u finišu "letnje pijace" je povučen.

Kulibali je već devet godina reprezentativac Malija i bio je strelac u junskoj utakmici protiv Konga, u okviru kvalifikacija za Kup Afrike. U dresu nacionalnog tima odigrao je 30 utakmica, a najveći uspjeh u klupskoj konkurenciji ostvario je sa Nantom, sa kojim je 2022. osvojio Kup Francuske.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana