Bitke za trofej u Kupu “Mirza Delibašić” ovog vikenda u “Boriku”: Igokea brani, Borac napada

Dejan Marić
Bitke za trofej u Kupu “Mirza Delibašić” ovog vikenda u “Boriku”: Igokea brani, Borac napada

BANjALUKA - Hoće li Igokea odbraniti pehar namijenjen pobjedniku Kupa “Mirza Delibašić”? Može li Borac iskoristiti vjetar u leđa sa tribina i stići do prvenca? Ili će, pak, Široki, a zašto ne, i Sloboda iznenaditi favorite i otići do kraja?

Odgovore na ova pitanja saznaćemo u nedjelju naveče, vjerovatno nešto prije 22 časa, nakon finalne bitke najmasovnijeg takmičenja koje nosi ime legendarnog Kinđeta.

Bitke pod svodovima “Borika” počinju u subotu od 17 časova, kada će koplja ukrstiti “igosi” i Tuzlaci. Četa Dragana Bajića je veliki favorit, dolazi iz ABA lige u kojoj gura više nego solidno, ima kvalitetniji roster, širu klupu... Uprkos tome, kapiten Marko Jošilo poziva na oprez.

- Sigurno je da nećemo potceniti Slobodu. Protivnik ima i iskustvo i kvalitet. Dosta igrača je već dugo na košarkaškoj sceni, imaju lepe karijere, tako da ih sigurno nećemo lako shvatiti. Naša šansa je u agresivnosti. Potrebno je da u meč uđemo sa većom energijom, te od starta nametnemo ritam na obe strane terena. Ako to uspemo, pobedu nećemo dovesti u pitanje. Svaki drugi pristup bi mogao da nam se obije o glavu - jasan je Jošilo.

Iskusno krilo je prethodne sedmice pratilo turnir Druge ABA lige u “Boriku”. I imao je samo riječi hvale za domaćina.

- Borac je naš verovatno najveći rival u Kupu. Ima dobre rezultate, ali i poletnu, dobro izbalansiranu ekipu željnu dokazivanja koja funkcioniše odlično. Biće zanimljivo videti kako će podneti pritisak domaćeg terena u polufinalu protiv Širokog - zaključio Jošilo.

Borac, s druge strane, sa “napumpanim” samopouzdanjem nakon osvajanja Kupa Republike Srpske ulazi u još jedno iskušenje. Učenici Dragana Nikolića su lideri Druge ABA lige, u srijedu su podigli jedan pehar, a u nedjelju mjerkaju drugi, onaj u vlasništvu Igokee.

Da bi došli do finalnog boja, Vuk Bošković i društvo moraju prvo da pobijede Široki (subota, 20 časova) kojeg su u aktuelnoj kampanji već dva puta obarali na pleća.

- Nakon niza dobrih igara i rezultata, te trofeja u Kupu Republike Srpske koji nam mnogo znači, stiže Kup “Mirza Delibašić”. Treći put ćemo igrati sa istim rivalom, siguran sam da imamo kvalitet neophodan za pobjedu, ali nijednog trenutka ne smijemo da potcijenimo sastav Širokog koji ima i iskusne i kvalitetne igrače - oprezan je Bošković, inače uzdanica Igokee na pozajmici u Borcu.

“Crveno-plavi” su prethodne sedmice izazvali košarkašku euforiju u Banjaluci dok su bili bitke na regionalnom turniru. Spektakl pod obručima viđen je i u srijedu, u finalu Kupa Srpske. Bošković vjeruje da još jedan slijedi ovog vikenda.

- Iskreno, očekujem pun “Borik”. Borimo se za trofej protiv najjačih ekipa u državi. Podrška sa tribina mnogo nam znači i zato pozivam navijače da još jednom budu naš šesti igrač - zaključio je Bošković.

Finale Kupa “Mirza Delibašić” zakazano je za nedjelju od 20 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana