Bimal Jedinstvo u završnoj fazi priprema: Primarni cilj - povratak titule

Dejan Kondić
Bimal Jedinstvo u završnoj fazi priprema: Primarni cilj - povratak titule

BRČKO - Odbojkašice brčanskog Bimal Jedinstva nalaze se u posljednjoj fazi priprema pred početak sezone i danas, nakon velikog broja napornih treninga, igraju prvi prijateljski meč protiv ekipe Orašja.

“Princeze” su u pogonu od 14. avgusta. Ekipa koju sa klupe predvodi Radmila Marković u izmijenjenom sastavu ulazi u novu sezonu. Klub su napustila tri člana prve postave: Jovana Biberdžić, Duška Kenjalo i Ilijana Kojić, a došle su Brazilka Ester koja može igrati na pozicijama korektora i primača te dvije iskusne igračice, srednji bloker Maja Knežević i tehničar Vera Stanić.

Konkurenciju je pojačala i mlada 18-godišnja Tatjana Brklja, koja pokriva pozicije korektora i primača. U razgovoru za “Glas Srpske” Markovićeva poručuje da će njena ekipa pokušati da vrati titulu šampiona BiH u Brčko.

- Danas igramo protiv Orašja, a do kraja ove i početkom sljedeće sedmice odigraćemo još dvije kontrolne utakmice protiv Radnika iz Bijeljine i banjalučkog Borca. Liga nam počinje prvog vikenda oktobra, sedam dana prije toga čeka nas meč četvrtfinala Kupa Republike Srpske. Primarni cilj je da vratimo titulu. Zasad ekipa izgleda stvarno dobro, odlično treniramo. Djevojke su motivisane, imamo i dužu klupu, odnosno mogućnost da, za razliku od prošle godine i mijenjamo nešto. Više ću moći reći poslije ovih prijateljskih utakmica - rekla je Markovićeva.

Brčanke će i ove sezone imati obaveze na međunarodnoj sceni. U šesnaestini finala Kupa CEV, 7. i 15. novembra očekuje ih dvomeč protiv osvajača Kupa Francuske, ekipe Bezijea.

- Pričala sam sa Ajlom Paradžik, koja već godinama igra u Francuskoj. Riječ je o dobroj ekipi. Igrali smo prošle godine sa jakim ekipama, nemamo nekih specijalnih ambicija, ali borićemo se. Mislim da je prava mjera za sve ekipe iz BiH Čelendž kup - istakla je Markovićeva.

Početkom mjeseca u sali “Treće osnovne škole” u Brčkom se okupila i prva generacija brčanskih “princeza” koje su dijelile teren od 1996 do 1998. godine. Dio te priče bila je i aktuelni trener Brčanki Radmila Marković.

- Bilo je odlično i nadam se da će postati tradicija, da ćemo se svake godine okupiti, i ove što su u inostranstvu da će moći dolaziti. Jedna superpriča - zaključila je Markovićeva.

Kula rival na startu

Bimal Jedinstvo u lov na povratak titule u Brčko kreće sa domaćeg terena. Rival “princezama” u prvom kolu u na njihovom parketu biće ekipa Kule iz Gradačca, a već u drugom kolu Brčanke gostuju u gradu na Vrbasu kod starog rivala ekipe Banjaluka Volej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana