Bimal Jedinstvo i Gacko dijele megdan u finalu Kupa Republike Srpske

G.S.
Bimal Jedinstvo i Gacko dijele megdan u finalu Kupa Republike Srpske

BRČKO - Odbojkašice Bimal Jedinstva i Gacka, predstavnice BiH u Kupu CEV u subotu od 17 časova u Brčkom, sastaće se u finalnom susretu Kupa Republike Srpske.

“Princeze” brane trofej osvojen prošle godine u Gradišci, što im je bio ukupno 20 pehar u najmasovnijem takmičenju Srpske. Na svom terenu imaju jedinstvenu šansu da ponovo osvoje pehar, odnosno da ga ostave u Brčkom.

- Sastajemo se prvi put sa njima ove godine. Iako su obje ekipe promijenile sastave, jako dobro se poznajemo. Ekipa Gacka pružala je jako dobre parije i u domaćem šampionatu i u Evropi. Respektujemo ih i prepuštamo im ulogu blagog favorita. Vjerujem ipak da će u finalu nijanse odlučivati - rekla je Radmila Marković, trener Brčanki.

Sa šefom struke saglasna je i iskusna Ajla Omerhodžić.

- Sastaju se dvije ekipe koje će sigurno prikazati dobru odbojku. Mislim da će biti neizvjesna utakmica i da će pehar osvojiti ona ekipa koja bude imala malo više sreće u nekim momentima. Motivisane smo da titula ostane u Brčkom - istakla je Omerhodžićeva.

Gačanke su upravo prošle godine eliminisane od “princeza” u polufinalu Kupa Srpske. Ove sezone žele revanš i trofej.

- Osim povrijeđenog kapitena Katarine Popović sve ostale djevojke su spremne za subotu. Rival zaslužuje poštovanje, ali se nadam da će pehar ovaj put završiti u Gacku - naglasio je trener Gacka Saša Slijepčević.

Srednji bloker Ana Gajić takođe je optimista.

- Ukoliko u subotu budemo igrali u dosadašnjem ritmu, ne sumnjam da ćemo doći do titule Kupa Srpske - zaključila je Gajićeva.

Muško finale Kupa Republike Srpske između Radnika i Modriče igra se u Bijeljini, takođe u subotu, ali od 16 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana