Bileća ponovo “diše” za Hercegovac i “bubamaru”

Miloš Vasiljević
Bileća ponovo “diše” za Hercegovac i “bubamaru”

BILEĆA - Fudbaleri bilećkog Hercegovca ponovo su se vratili u Drugu ligu Republike Srpske grupa “Istok” nakon više od decenije, a to je najmanje što zaslužuju ovaj sportski kolektiv.

Dugo je najvažnija sporedna stvar u ovom gradiću bila u zapećku i drugom planu. Sada se sve to promijenilo. Potvrda toga je i nedjeljni meč, kada su na svom stadionu savladali Stakorinu iz Čajniča, sa 4:0, čime su sada drugoplasirani, jer na svom kontu imaju šest osvojenih bodova.

No, još jači utisak ostavila je mobilizacija popularnih “Džukula” koji su podsjetili na slavna vremena košarkaša Hercegovca sa kraja 20. i početka 21. vijeka i na dupke punu dvoranu.

I neće biti lako u Bileći nikome da otkine bod, a ono što je sigurno da će oboriti sve rekorde po posjećenosti u tom rangu. Prethodnog vikenda na stadionu je bilo najmanje 500 duša, a to je tek zagrijavanje za ono što slijedi.

Nakon narednog vikenda kada gostuju Jedinstvu iz Brodca, slijedi mali hercegovački derbi, odnosno meč između Hercegovca i Veleža, za koji već ima sada vlada veliko interesovanje. Ono što je sigurno da će tribine kraj zelenog tepiha, biti krcate, a očekuje se i više od hiljadu ljudi.

Važna stavka je i da su svi igrači “Hea” Bilećani a neki od njih imaju i iskustvo igranja u Premijer ligi BiH i Prvoj ligi RS.

Bilo kako bilo, fudbalska groznica vratila se, tamo gdje i pripada. U Bileću, opštinu iz koje su potekla dva oskarovca, ali i bezbroj uspješnih sportista.

Fudbalska mapa Srpske, od ove godine bogatija je za jednog drugoligaša, koji i dalje igra igru zbog koje i dalje dječaci rado idu na treninge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana