Bijeljinci se spremaju za sezonu punu izazova: Milićević vodi Radnik

Dejan Kondić
Bijeljinci se spremaju za sezonu punu izazova: Milićević vodi Radnik

BIJELjINA - U Radniku su prelomili. Novi trener aktuelnog šampiona BiH biće dugogodišnji igrač tog kluba Vladimir Milićević. On je s Bijeljincima parafirao dvogodišnji ugovor.

Mladi stručnjak tako se vraća na kormilo svog kluba jer je od 2018. do 2021. već sjedio na klupi “plavo-bijelih”, a podsjećamo da je prošle godine bio i pomoćnik bivšem treneru Vladimiru Šarencu. Milićević je, takođe, prošle sezone s klupe uskočio na parket i bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje šampionskog pehara. Novi šef struke Radnika u razgovoru za “Glas Srpske” nije krio zadovoljstvo što će baš on predvoditi svoj klub u Ligi šampiona.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo što ću baš ja voditi svoj klub u istorijskom pohodu ka Ligi šampiona. Bio sam tu i kada je bilo najteže, kada smo ispali u Drugu ligu, sada sam ponovo preuzeo kormilo kada se piše istorija. Moram priznati da sve ovo prija. Pred nama je dosta posla, prije svega u sklapanju ekipe koja će dostojno prezentovati Bijeljinu i Republiku Srpsku, odnosno BiH u evropskoj odbojkaškoj klupskoj eliti. Želimo konkurentnu ekipu sa što manje stranaca, eventualno jednim ili dvojicom - rekao je Milićević.

Radnik je i angažovao i dvojicu novih igrača, Andriju Divljana i Nemanju Jelića. Obojica igraju na poziciji primača servisa i obojica su potpisali ugovore na 1+1 godinu. Divljan je dugo godina igrao u brčanskoj Mladosti, a u Bijeljinu je došao iz Domaljevca, dok je Jelić minule sezone igrao u slovenačkom Fužinaru, a nosio je i dresove Spartaka iz Ljiga te Mladog Radnika i Niša. Takođe, klubu iz Bijeljine pristupili su i dvojica mladih Ljubinjaca, srednji bloker Goran Dangubić i libero Rastko Kosjerina, koji su zalog za budućnost šampiona BiH. Klub su napustili primači Vuk Medenica te Kinez Adaji, kao i srednji bloker Stefan Fet. U toku su pregovori o budućnosti korektora Miodraga Marinkovića te libera Ante Oršolića. Nekoliko igrača produžilo je ugovore, između ostalih i kapiten Dušan Perišić, koji igra na poziciji tehničara. Predsjednik Radnika Darko Manojlović ističe da je zadovoljan do sada urađenim.

- Vladimir je neko ko odlično poznaje ekipu i u ovom momentu nismo mogli naći bolje rješenje. Klub će u potpunosti stati iza njega i dati mu podršku. Mislim da je došlo vrijeme da se on pokaže i na najvećoj sceni. Takođe biće i još pojačanja - istakao je Manojlović.

Liga šampiona u Gradišci

Odbojkaši Radnika mečeve kvalifikacija za Ligu šampiona igraće u Gradišci, jer dvorana u Bijeljini ne ispunjava uslove. Žrijeb za elitno evropsko klupsko takmičenje je 19. jula.

- Probaćemo proći prvo kolo. Biće teško, veliki je izazov, ali spremno ćemo dočekati duele u Ligi šampiona. Nadam se da ćemo i u Gradišci imati veliku podršku - rekao je Milićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana