Bijelić: Rasterećeno protiv Hadžića

G.S.
Bijelić: Rasterećeno protiv Hadžića

BANjALUKA - Ženski rukometni klub Borac želi da odličnu sezonu u kojoj su izborili plasman u evropska takmičenja kroz prvenstvo BiH, kruniše i dobrim nastupom na finalnom turniru Kupa BiH.

Banjalučanke će u polufinalu igrati protiv domaćina turnira ekipe Hadžića. Ova dva tima se odlično poznaju, a u prvenstvu su odigrali dva meča. U njima su slavile domaće ekipe. Borac je bio bolji u Banjaluci rezultatom 32:25, dok su se Hadžići revanširali na svom parketu - 23:21.

Trener Nikola Bijelić ističe da njegova ekipa ide rasterećeno na finalni turnir sa željom da ostvari što bolji rezultat.

- Borac je izborio plasman u Evropu, ostvarili smo bolji rezultat nego prošle sezone, tako da mirno idemo na završni turnir Kupa. Pokušaćemo u Hadžićima da napravimo što bolji rezultat i prvo smo koncentrisani na meč protiv domaćina. Odlično se poznajemo, igrali smo ove sezone, tako da ćemo uraditi sve da ostvarimo plasman u finale gdje, će najvjerovatnije igrati ekipa Gruda. Djevojke su motivisane da ovu odličnu sezonu krunišu još jednim dobrim rezultatom i mislim da je ta naša rasterećenost veliki adut u Kupu BiH - poručio je Bijelić.

On, takođe, ima još dva razloga za optimizam pred finalni turnir. Borac je u finišu prvenstva odigrao veoma dobro i vezao četiri pobjede.

- Sigurno je da su nam te pobjede donijele dodatno samopouzdanje i da se nalazimo u odličnoj formi pred finalni turnir. Takođe, može da nas raduje i činjenica da ćemo biti kompletni. Lana Lončar se oporavila i vratila u tim, tako da će nam ona puno značiti u ovim posljednjim mečevima u sezoni. Želimo da odigramo što bolje i da savladamo domaćina te izborimo finale u kojem je sve moguće - dodao je Bijelić.

Domaćin finalnog turnira je ŽRK Hadžići. Mečevi polufinala Kupa se igraju u subotu: Izviđač - Grude (17 časova), Hadžići - Borac (20 časova). Pobjednici polufinalnih mečeva igraće u finalu u nedjelju od 17 časova uz direktan prenos na BHT-u. Ovim mečevima završiće se ova sezona kod rukometašica, dok će u muškoj konkurenciji narednog vikenda biti odigran još finalni turnir Kupa kojem će domaćin biti Vogošća.

Proslava u Trebinju

Ovog vikenda završava se i takmičenje u Premijer ligi BiH za rukometaše. U posljednjem, 30. kolu se sastaju: subota, 18 časova: Krivaja - Hercegovina, Vogošća - Goražde, Izviđač - Gradačac 1954, Iskra - Sloga, Leotar - Maglaj, Bosna - Borac, Gračanica - Konjuh , Sloboda - Kakanj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana