Biciklistički savez Republike Srpske neće dozvoliti preglasavanje

Dejan Kondić

BANjALUKA - Biciklistički savez Republike Srpske neće dozvoliti nikome da se igra sa Srpskom, da nipodaštava njene takmičare i da mimo zakona BiH realizuje namjere političkog Sarajeva koje godinama čini isto na najvišem nivou. Poručili su ovo direktor BS RS Vladimir Kuvalja i sekretar BS RS i BS BiH Goran Guska.

Čelnici BS RS u januaru su odlučili da privremeno preuzmu upravljanje krovnim savezom jer su se njihove kolege iz FBiH godinama nisu udostojili da osnuju BS FBiH, što praktično znači da su godinama kršili zakone zemlje u koju se kunu.

- U januaru smo odlučili da prekinemo njihovu samovolju, nelegalno djelovanje i kršenje zakona BiH. Oni to nisu uradili je im je odgovaralo da iz garaža dolaze u krovni savez i imaju pravo glasa. Koristeći zakone ove države prije tri mjeseca odlučili smo da to prekinemo i preuzmemo upravljanje savezom BiH. Mi i dan danas želimo samo da sve bude legalno, da osnuju BS FBiH i da sjednemo za sto ravnopravno, bez preglasavanja i svega što već dugo trpimo - rekao je Kuvalja.

Guska je pojasnio da odluka o preuzimanju ingerencija BS BiH od rukovodstva BS RS nije došla preko noći i da je bila iznuđena.

- Mi smo prilikom privremenog preuzimanja rada saveza koje je u skladu sa članom 23. Zakona o spotu BiH koji kaže da su osnivači krovnog saveza savezi RS i FBiH, obavijestili sve institucije Srpske i BiH, ali i Međunarodnu biciklističku uniju (UCI) – istakao je Guska.

Kuvalja je istakao da onaj ko zabrani biciklistima iz Srpske da dobiju licence, pokazuje ne da nepoštuje Srpsku, već joj želi sve najgore.

- Moraju da priznaju Republiku Srpsku i poštuju njena zagarantovana prava – zaključio je Kuvalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana