Bez zamjene za Stivensa, Nakić operisan

Milan Zubović
Bez zamjene za Stivensa, Nakić operisan

LAKTAŠI - Sjajne partije Dešona Stivensa u dresu Igokee nisu prošle nezapaženo pa je on potpisao saradnju sa Dinamo Sasarijem.

Američki centar je iskoristio klauzulu u ugovoru i prešao u drugi tim dok je njegov dosadašnji klub dobio obeštećenje. Na šest utakmica ABA lige ove sezone prosječno je bilježio 12,7 poena, 7,2 skokova i 2,5 asistencije.

- Trener je pokazao da radi dobre stvari i prodao je igrača od 32 godine Sasariju koji je došao sa ponudom. U dve godine prodali smo četiri igrača što je u ovo vreme velika stvar i među retkim smo klubovima kojima je to pošlo za rukom. Uz to, prate nas dobri rezultati što je još jedna pohvala za trenera i stručni štab. Za sada neće biti zamena jer imamo veliko poverenje u ekipu  koja je tako formirana i daćemo još veću priliku oporavljenom Stefanu Đorđeviću. Ujedno, imamo i Dušana Tanaksovića koji je na pozajmici u Borcu, ali za sada ovako. Verujemo u rad trenera koji je izvukao maksimum iz svih - rekao je sportski direktor Igokee Vuk Radivojević.

On je drugi igrač na kojeg trener Dragan Bajić ne može da računa, a prvi je Mario Nakić koji je zbog kidanja ligamenta koljena završio sezonu.  

- Nakić je uspešno operisan, sada kreće sa oporavkom i nećemo žuriti sa time i on će se spremati za sledeću sezonu - dodao je Radivojević.

Trener Bajić je naglasio da ga odlazak Stivensa nije potresao već to smatra ličnom pobjedom jer je teško prodati igrača od 32 godine i da klub tom prilikom prihoduje novac dok je kroz šalu rekao da nema procenat od prodaje.

- Osluškujući druge čujem da pričaju kako je pozitivna situacija oko kluba i rezultata znajući za sve probleme koji su nas pratili od starta priprema jer početak takmičenja nismo dočekali u onom stanju kakvog sam zamišljao već ih u hodu prebrodili. Ipak, nisam zadovoljan jer je bilo stvari koje smo mogli mnogo bolje odraditi i mogli napraviti bolji rezultat u ABA i u Ligi šampiona. Možda sam malo teška osoba koja puno traži i zahtijeva od sebe i svojih igtrača te znam da je teško njima, ali tako mora ako želimo da bilježimo dobre rezultate. Naravno, moglo je i gore jer raspored nije bio lagan. Posebno mi je krivo zbog poraza od Crvene zvezde gdje smo imali kontinuitet igre tokom 40 minuta i to smo morali dobiti kao i Bilbao u Ligi šampiona - naglasio je Bajić.

Osvrenuo se i na ambicije ekipe u nastavku sezone.

- Klub nije u mogućnosti da dovodi igrače jer ne želimo da pravimo avanture i ulazimo u probleme. Možda nećemo biti treći ili četvrti u ABA ligi, ali daćemo sve od sebe da uđemo u plej-of što bi bio uspjeh. Kada bismo sada stavili tri igrača na transfer listu i od njih bi klub zaradio - rekao je Bajić.

Radivojević je pojasnio da će juniorska ekipa igrati novo takmičenje.

- Bićemo učesnici Lige šampiona za juniore koja kreće idućeg aprila. Nije poznat broj učesnika. Ako ih bude osam biće organizovano kao Fajnal ejt, a ako ih bude više onda će biti kvalifikacije. Dovešćemo još dva mlada igrača iz Srbije, ali ne možemo o njihovim imenima sada - rekao je Radivojević.

 

Stiže trofej

Trofej i medalje koje su im pripale osvajanjem titule prvaka BiH prošle sezone još nisu dobili, ali bi moglo da dođe do pozitivnog pomaka.

- Sjednica upravnog odbora košarkaškog saveza BiH održana je na moj zahtjev i nadam se da će ta ceremonija biti održana pred utakmicu sa Cedevita Olimpijom 19. novembra, naravno ako to dozvoli rukovodstvo ABA lige - rekao je Bajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana