Bez kalkulacija i čuvanja rezultata u Ormožu

Dejan Kondić
Bez kalkulacija i čuvanja rezultata u Ormožu

 ORMOŽ – Borac je u Sloveniju, na revanš protiv Jerusalem Ormoža (subota 18 časova), doputovao sa kapitalom od šest golova prednosti iz prvog meča, ali "crveno-plavi" žele da sa stilom uđu u treće kolo EHF Evropskog kupa.

Izabranici Irfana Smajlagića iako u problemima sa dvoranom, odnosno terminima za trening, jer se u "Boriku" radi parket, pa je u ostalim salama zgusnut raspored, žele da pokažu od kakvog su materijala i dokopaju se naredne runde u Evropi.

Tradicija i renome kluba nalažu tako nešto.

- Činjenica je da smo odigrali prvo poluvrijeme ovog dvomeča i da imamo aktivan rezultat, koji daje psihološku prednost.

Međutim nećemo igrati na rezultat, nego na izvedbu. Moramo krenuti kao da je jedna utakmica, nema kalkulacija i čuvanja rezultata.

Idemo odigrati bolje nego u Banjaluci.

Sa prošlom utakmicom, ako gledamo rezultat, možemo biti zadovoljni. Međutim, ako podijelimo meč na pojedine dionice imamo još oscilacija u igri, to nam je naveći problem zbog toga što nismo imali pred početak prvenstva određeni broj pripremnih utakmica – rekao je Smajlagić.

Desna strana trebala bi biti najveći adut Borca, primarno desni bek Nedim Hadžić, koji je u prvom susretu pogodio mrežu rivala deset puta, a i na meti brojnih slovenačkih ekipa. - To interesovanje mi je sada po strani iskreno.

Apsolutno ne razmišljam o tome, ja dajem sve od sebe pa šta bude biće. Imamo tih šest razlike, ali ne trebamo se osvrtati na to, treba da igramo kao da je 0:0 – poručio je Hadžić. Najveću pomoć imaće u desnokrilnom napadaču Vladanu Đurđeviću.

- Pred nama je revaš utakmica, imamo pozitivan rezultat iz prvog meča. Ne smijemo sebi dozvoliti taj luksuz da ispustimo tih šest golova razlike.

Trebamo biti maksimalno skoncentrisani i ući kao da je u pitanju prva utakmica.

Sigurno da je ovo dio plana, od prošle godine i dolaska trenera, da izađemo na evropsku scenu i uporedimo se sa evropskim ekipama.

Na dobrom smo putu, to trebamo još verifikovati da prođemo u drugi krug te da prezentujemo grad, državu i klub u najboljem svjetlu – istakao je Đurđević.

Crni flor Rukometaši Borca će u subotnjoj utakmici nositi crni flor oko ruke, u čast nedavno preminulog Mire Bjelića. - On je tvorac ovog Borca i to je minimalno što možemo da uradimo za njega – naglasio je Damir Hasanović, generalni sekretar Banjalučana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana