Ruski i bjeloruski teniseri mogu da učestvuju na Australijan openu

Tanjug
Ruski i bjeloruski teniseri mogu da učestvuju na Australijan openu

MELBURN - Teniseri iz Rusije i Bjelorusije učestvovaće na prvom grend slem turniru sezone, Australijan openu, potvrdila je danas Teniska federacija Australije (TA).

U saopštenju se navodi da TA ostaje pri svom stavu da dozvoli ruskim i bjeloruskim teniserima da igraju u Melburnu.   TA ističe da ostaje pri svom ranijem stavu uprkos zahtjevima da se teniserima iz Rusije i Belorusije zabrani nastup u Melburnu.

"Teniseri iz Rusije i Bjelorusije mogu da učestvuju na pojedinačnim međunarodnim turnirima, uključujući i Australijan open. To odgovara principima, koje je postavio ministar sporta u zemlji", navodi TA, prenose australijski mediji.

Ambasador Ukrajine u Australiji Vasil Mirošničenko pozvao je TA da se ugleda na čelnike Vimbldona, koji su zabranili ruskim i bjelorusim teniserima učešće na Otvorenom prvenstu Engleske.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) preporučio je u februaru prošle godine sportskim federacijama da ne dozvole učešće predstavnicima Rusije i Bjelorusije na međunarodnim takmičenjima zbog rata u Ukrajini.

Australijan open biće odigran od 16. do 29. januara u Melburnu.

Fernandez je nedavno sa selekcijom Argentine osvojio titulu na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Fudbaler Benfike je proglašen za najboljeg mladog igrača na Mundijalu u Kataru.

Pojedini portugalski mediji su sinoć objavili da su pregovori između Benfike i Čelsija propali, pošto dva kluba ne mogu da se dogovore oko obeštećenja za argentinskog fudbalera.  

Benfika ne želi da proda Fernandeza ispod 120 miliona evra, a Čelsi je navodno ponudio 85 miliona evra.

 "Rekord" navodi da je Benfika odbila i poslednju ponudu londonskog kluba od 90 miliona evra i trojicu igrača, Ziješa, Fofanu i Santosa za Fernandeza. Čelsi je 2020. platio Ajaksu 40 miliona evra za Ziješa. Fofana je u ekipu sa "Stamford bridža" stigao iz Moldea, a Santos iz Vaska da Game. 

"Atmosfera na sastanku bila je dosta napeta. Predstavnici Benfike su očekivali da će Čelsi da pojača svoju ponudu, ali to se nije dogodilo. Benfika ima jasan stav - 120 miliona evra, koliko iznosi odštetna klauzula za Fernandeza i ni cent manje. Čelsi je ponudio manji iznos i trojicu igrača, Benfika nije pristala na to i dogovor je propao", piše "Rekord". 

Fernandez će 17. januara da napuni 22 godine. On je u Benfiku stigao u letnjem prelaznom roku iz River Plate za 14 miliona evra i 25 odsto od budućeg transfera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana