Belgijski golman Migel Van Dam preminuo u 28. godini, ali ispunio je najveću životnu želju

GS
Foto: worldtimetodays.com

Belgijski golman Migel Van Dam preminuo je u 28. godini od posljedica leukemije s kojom se borio pet godina.

Van Dam je karijeru počeo kao napadač u Lembekeu, ali prelaskom u Maldegem se "prekvalifikovao" za golmana. Tamo je sa 17 godina debitovao u prvoj ekipi, nakon čega je dvije godine kasnije prešao u Kerkl Briž.

Godinu dana poslije postao je prvi golman tima i kada se činilo da je njegova karijera u uzlaznoj putanji, doživio je pravi šok. Tokom testiranja za novu sezonu Van Damu je dijagnostifikovana leukemija, nakon čega je morao napustiti fudbal i bio je podvrgnut hemoterapiji.

Van Dam se nakon toga oporavio i čak je proglašen izliječenim.

Ipak, više nije bio u prvom planu i na golu je stajao još samo pet puta nakon čega se zloćudna bolest vratila.

U septembru 2019. godine je izgubio i posljednju nadu u ozdravljenje nakon što mu je saopšteno da liječenje više nije moguće, a dijagnoza je stigla dva dana nakon što je saznao da će po prvi put postati otac.

U svojim posljednjim mjesecima snažno se borio kako bi dočekao rođenje bebe i ispunio svoju najveću životnu želju, a u maju prošle godine na svijet je došla njegova kćerkica Kamil. Ali, sreća je trajala manje od godinu dana i u 28. godini izgubio je najvažniju životnu bitku.

"Vrlo polako si nas napustio. Ipak, učinio si to na svoj način... vrlo snažno", napisala je njegova supruga Kjana u dirljivoj oproštajnoj poruci, prenosi Kliks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana