Beker ispričao da je jedan zatvorenik u britanskom zatvoru pokušao da ga ubije

Tanjug
Foto: BK

LONDON - Boris Beker je u intervjuu za njemačku TV Sat 1 rekao da je jedan zatvorenik pokušao da ga ubije dok je bio u britanskom zatvoru.

  Beker je ispričao da ga je u zatvoru Hanterkomb napao zatvorenik  pod imenom Džon, koji je u zatvoru više od 16 godina zbog ubistva dboje ljudi, prenosi Si-En-En.
  

 Njemački teniser tvrdi da je Džon bio iziritiran njegovim prijateljstvom sa zatvorenicima tamne puti i jednom prilikom mu je zapretio da će ga seksualno napasti, pa mu je objasnio na koji način bi ga fizički zlostavljao.
    
"Toliko sam se tresao da sam morao glasno vičem i odmah su drugi zatvorenici došli i zapretili mu", rekao je Beker, prisećajući se sukoba.
    
Ispričao je da je grupa od oko 10 zatvorenika, uglavnom tamne puti, došla da ga zaštiti kada je on vrištao i zvao u pomoć, a nakon čega su zaprijetili da će biti pretučen ako odmah ne ode.     
  
 "Bio je opasan, a nije mogao da razume zašto sam bio toliko povezan stim zatvorenicima“, rekao je Beker.
    
On je opisao kako ga je Džon kasnije „molio za oproštaj“ i priliku za pomirenje.
    
"Zagrlio sam ga i rekao mu da ga poštujem", naveo je bivši teniser.
    
Agencija podseća da je Beker u aprilu proglašen krivim po četiri tačke optužnice u vezi sa njegovim slučajem bankrota iz 2017. prema Zakonu o nesolventnosti, nakon čega je u aprilu osudjen na dve i po godine.
    
On je u londonskom zatvoru Vandsvort proveo prve nedelje nakon osude, gdje je, kako je rekao, jedan zatvorenik pokušao da ga uceni i da je želio njegov novac.
  
 Beker je naveo da su ga i tada drugi zatvorenici zaštitili od fizičkih povreda.
  
 On je takođe otkrio da nekoliko istaknutih prijatelja želi da ga posjeti u zatvoru, uključujući menadžera Liverpula Jirgena Klopa, ali su mu zatvorske vlasti rekle da menadžeru Liverpula ne mogu da "odobre posjetu, jer je previše poznat i plaše se za njegovu bezbjednost".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana