Beker: Plakao sam u zatvoru kada sam vidio da Đoković osvaja turnire

Agencije
Beker: Plakao sam u zatvoru kada sam vidio da Đoković osvaja turnire

BERLIN- Bivši njemački teniski šampion Boris Beker zahvalio je danas svjetskom teniseru broj jedan Novaku Đokoviću na podršci koju mu je pružao dok je bio u zatvoru u Britaniji i istakao da je Srbin vjerovatno najveći igrač svih vremena.

Beker je na Berlinskom filmskom festivalu predstavio dokumentarni film o svojim sportskim uspjesima i turbulencijama izvan terena.

-Novak Đoković je postao član moje porodice. Imali smo godinama profesionalan odnos, a razišli smo se 2016 - rekao je Beker na konferenciji za novinare.

On je dodao da su njih dvojica ostali u bliskom kontaktu, naročito dok je Beker bio u zatvoru, kada je Đoković pružao podršku njemu i njegovoj porodici, prenio je AFP.

-Plakao sam kada sam vidio da Novak osvaja turnire. Veoma sam ponosan na činjenicu da je vjerovatno jedan od najvećih igrača svih vremena dio priče o meni - rekao je Beker.

Beker je bio Đokovićev trener od 2014. do 2016. godine, a srpski as je u tom periodu osvojio šest od svoja 22 gren slem turnira.

Đoković je izjavio da mu je "srce slomljeno" kada je njegov bivši trener osuđen na zatvorsku kaznu.

U dokumentarcu "Bum! Bum! Svijet protiv Borisa Bekera", čiji je režiser oskarovac Aleks Gibni, Đoković priča da je od Bekera učio o "mentalnoj snazi" pod pritiskom.

Beker, šestostruki osvajač gren slem turnira i najmlađi pobjednik u Vimbldonu sa 17 godina, zahvalio je i teniskim legendama Džonu Mekinrou i Bjornu Borgu na učešću u filmu zajedno sa Đokovićem.

Beker je pušten iz zatvora sredinom decembra prošle godine pošto je odslužio osam mjeseci kazne zbog prikrivanja imovine i pozajmica vrijednih skoro tri miliona evra u namjeri da izbegne otplatu dugova.

On je u Velikoj Britaniji bio osuđen na dvije i po godine zatvora pošto je proglašen krivim po četiri tačke optužnice prema Zakonu o nesolventnosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana