Bek Stanković nije više član dobojskog kluba

Darko Dragičević
Bek Stanković nije više član dobojskog kluba

DOBOJ - Bek Stanko Stanković naredne sezone neće biti član dobojske Sloge. Nakon uspješne sezone iskusni igrač će potražiti novo iskušenje i klub.

U prošloj sezoni zajedno sa mladim Darijom Đenadijom bio je jedan od ključnih igrača u igri dobojskog tima koji je na kraju izborio opstanak, te igrao finale Kupa Republike Srpske. Stanković je imao uspješnu karijeru tokom koje je nosio dresove Dervente, sarajevske Bosne, zatim Borca i Vogošće. Pored toga, igrao je u inostranstvu u Rumuniji, Mađarskoj, Grčkoj i Saudijskoj Arabiji.

- Prošla sezona je bila veoma turbulentna i izuzetno naporna u odnosu na sezonu prije toga. Imali smo puno problema, pored finansijskih, činjenice da smo stalno putovali na mečeve i treninge imali smo i velikih problema sa povredama i odlascima igrača. Sve se to odrazilo na rezultate iako smo imali odličnu atmosferu. Na kraju smo ipak izborili opstanak i sigurno je, kad se pogledaju svi problemi, da je to dobar rezultat. Ali sad je vrijeme za novi izazov - istakao je Stanković.

Povrede su uništile Slogu, ali su šansu dobili mladi igrači.

- U dijelu sezone gdje nam je svaki bod značio puno kako bismo izbjegli borbu za opstanak, ostali smo sa dva beka i dva pivota. U takvoj situaciji  zaista je  teško napraviti dobru igru, ali smo dali sve od sebe kako bismo došli do pobjeda. Svoju šansu je, srećom, iskoristio Dario Đenadija koji je pokazao da se radi o vanserijskom talentu i igraču za veće domete. Uspjeli smo da dođemo do bodova kojima smo mirno zatim priveli sezonu kraju iako smo u jednom trenutku strepili za opstanak - dodao je desni bek.

O tome kakva je situacija bila unutar tima govori i podatak da je Stanković igrao na sopstvenu odgovornost.

- U drugom dijelu smo imali baš kratak roster i onda sam i protiv Konjuha dobio udarac i došlo je do ne baš bezazlenog napuknuća jagodične kosti. Ipak, na svoju odgovornost zaigrao sam nakon jednog kola kako bih pomogao ostatku ekipe. Nisam mogao da ostavim drugove i na kraju je ipak sve ispalo dobro - istakao je Stanković.

Želja da bude trener

Stanković polako privodi kraju svoju igračku karijeru. Njegova je želja da i dalje ostane u rukometu.

- Onoga dana kada ne budem mogao više da igram volio bih se oprobati u trenerskom poslu koliko god to na našim prostorima bilo nezahvalno - rekao je Stanković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana