Barselona predvodi elitu

Dejan Kondić
Barselona predvodi elitu

BANjALUKA – Sve je spremno za 54. izdanje međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona u Doboju. Kao što je „Glas Srpske“ još prije skoro pet mjeseci objavio, elitu u gradu na Bosni predvodiće slavna Barselona

Katalonci, Monpelje, Al Ahli, Pivovarna laško Celje, Zagreb, Vojvodina, te Pelister i domaćin Sloga od 14-18. avgusta dijeliće megdane na najpoznatijem svjetskom pripremnom rukometnom turniru.

Nekadašnji čuvar mreže Katalonaca, a danas predsjednik Organizacionog odbora dobojskog turnira Danijel Šarić nije krio zadovoljstvo urađenim.

- U januaru smo završili spisak ekipa koje će učestvovati. Nažalost četiri, pet ekipa iz Lige šampiona sam morao kasnije da odbijem. Lično sam posljednji put kao igrač na turniru u Doboju bio sa Barselonom, logično i normalno mi je bilo da sad ih dovedem ovdje i u debiju u novoj ulozi. Imamo drugu koncepciju turnira. Krećemo u ponedjeljak 14. avgusta sa otvaranjem turnira od 20.30 časova.

Dakle prvi put imamo noćno otvaranje, na koje će doći i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji će otvoriti turnir. Prije toga će biti tradicionalna Parada sporta, a već od 21.15 je prva utakmica između Sloge i Monpeljea.

U utorak će se igrati tri utakmice, srijedu i četvrtak po četiri, dok su u petak na programu mečevi za plasman, prije podne za sedmo i peto, a po podne za treće mjesto i finale.

Okupićemo tih dana veliki broj sportskih radnika, a jedno ime će biti posebno iznenađenje. Biće i dosta djece koja će učestvovati u samoj organizaciji. Jedan od ciljeva nam je da te klince što više uključujemo u sport – rekao je Šarić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana