Barsa hvata posljednji voz

G.S.
Barsa hvata posljednji voz

BARSELONA - Pred fudbalerima petostrukog šampiona Evrope, Barselone večeras od 21 čas na stadionu “Kamp nou” je meč istine. Utakmica protiv Intera poslije koje će se znati da li će Katalonci već poslije grupne faze takmičenja završiti svoj put u ovosezonskoj Ligi šampiona ili ne.

Izabranici Čavija Hernandeza pred susret četvrtog kola grupe C imaju samo tri boda na kontu i u slučaju poraza od tima iz Milana već sada bi bilo jasno da takmičenje mogu samo nastaviti u Ligi Evrope.

- Prije šest dana smo u Milanu poraženi sa 0:1, ali trebalo je da ostvarimo bolji rezultat. Sada smo u veoma teškoj situaciji. Ostala su nam još tri utakmice, ali je za svaka finale i tako ćemo ih tretirati - naglasio je Čavi.

Ono što može da ga hrabri pred ovaj duel je tradicija, jer je Barselona pobijedila u svih pet utakmica u evropskim klupskim takmičenjima, ali to ne mora ništa da znači. I dok će se na “Nou kampu” voditi žestoka bitka Bajern bi već poslije ovog kola mogao da obezbijedi plasman u osminu finala Lige šampiona. Bavarci su u prethodna tri duela zabilježili maksimalan učinak, a tako bi moglo da bude i poslije večerašnjeg gostovanju u Plzenju, kod prvaka Češke, Viktorije. Duel ova dva rivala u prošlom kolu klub iz Minhena je dobio sa 5:0 i sve sem nove pobjede Nijemaca bilo bi veliko iznenađenje. Svjestan je toga i trener Viktorije Mihal Bilek.

- Ne smijemo im dati nimalo prostora. Moramo pokušati povratiti lopte koje smo izgubili u napadu i brzo se vratiti u blok. Samo tako možemo da im bar donekle pariramo - rekao je Bilek.

Niko nije mogao ni da pretpostavi da će poslije tri kola u grupi B fudbaleri šampiona Belgije, Klub Briža imati maksimalan učinak i imati čak šest bodova prednosti u odnosu na tri preostala rivala. Redom su padali Bajer Leverkuzen, Porto i na kraju Atletiko Madrid, sa kojim će se večeras od 18.45 sastati na Metropolitano stadionu. Prvi meč ova dva rivala završen je neočekivano pobjedom Belgijanaca od 2:0.

- Mnogo smo propustili u prva tri kola, pogotovo porazom u Brižu. Međutim, nema predaje, jer su pred nama još tri meča u kojima možemo da ispravimo stvari - naglasio je trener “jorgandžija” Dijego Simeone.

Parovi

Grupa A: Napoli - Ajaks (18,45), Glazgov Rendžers - Liverpul (21), grupa B: Atletiko Madrid - Klub Briž (18,45), Bajer Leverkuzen - Porto (21), grupa C: Barselona - Inter (21), Viktorija Plzenj - Bajern (21), grupa D: Sporting - Olimpik Marselj (21), Totenhem - Ajntraht Frankfurt (21).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana