Banjaluka Volej: Stabilizacija, pa juriš na vrh tabele

Dejan Kondić
Foto: G.S.

BANjALUKA – Univerzitetski odbojkaški klub Banjaluka Volej sprema nešto veliko za novu sezonu.

Ekipa je ostala kompletna, a radi se na stabilizaciji kluba na svim poljima. 

Izabranice Danila Stokuće od 13. avgusta su u pogonu. Sve igračice iz prošle sezone ostale su na okupu, a tim je jači za povratnika, iskusnu Tamaru Đapu, te Emiliju Albijanić i Anu Ateljević, koja je prekomandovana iz omladinske ekipe.

Predsjednik kluba Draško Madžar poručuje da će se BL Volej boriti za sam vrh tabele. 

- Želimo da se borimo za sam vrh. Ubijeđen sam da ćemo ostvariti taj cilj, pogotovo uz podršku koju imamo. Ovaj klub radi već 15 godina bez velikih oscilacija. Što se tiče priprema za predstojeću sezonu, ekipa je ostala ista, doveli smo provejerene snage, dobro se poznajemo. Uigravanje sigurno ide lakše. Nalazimo se još u pripremnoj fazi, od sredine septembra nas očekuje serija kontrolnih turnira. Ićemo u Zagreb, pa slijedi naš turnir „Trofej Banjaluke“, krajem septembra. Već smo imali jedan kontrolni turnir, na Palama. Rezultat nije bio u prvom planu. Dosta radimo na jačanju naše omladinske škole. Spremni smo da pružimo šansu svim djevojčicama i djevojkama koje dođu u najveći grad Srpske rad sa ozbiljnim trenerima, jedan ozbiljan program i sigurno će neka od njih, ako zasluži stopama Ateljevićeve, probiti se u prvi tim – istakao je Madžar. 

Klub je potpisao saradnju sa društveno-odgvornom kompanijom „Bet Oleom“.

- Počastvovan sam što je „Bet Ole“ prepoznao ono što radimo sve ove godine. Mi smo u Banjaluku doveli evropsku odbojku. Plan kluba u narednom periodu je stabilizacija u svakom pogledu, prije svega na finansijskom planu. Hvala „Bet Oleu“ na podršci, a pozivam i ostale društveno-odgovorne kompanije da pomognu sportskim klubovima – dodao je Madžar. 

Direktor „Bet Olea“ Miodrag Todorović istakao je da uspjesi UOK BL Volej nisu ostali nezapaženi.

- Ovo je samo početak saradnje. Nadam se da će klub uz našu podršku samo rasti na svim poljima, od mlađih kategorija do prvog tima – rekao je Todorović.

Stokuća

Prvi čovjek Banjaluka voleja nije krio zadovoljstvo radom stručnog štaba na čelu sa trenerom Danilom Stokućom.

- Prezadovoljni smo Stokućinim radom. Zato smo i produžili saradnju s njim, jer vjerujemo u njegov rad, a uskoro će i on sam zvanično izaći pred medije da napravi presjek urađenog – poručio je Madžar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana