Banjaluka open Tennis Europe 14&U: Trofeji za Jaćimovića i Kovačevićevu

M. Z.
Banjaluka open Tennis Europe 14&U: Trofeji za Jaćimovića i Kovačevićevu

BANjALUKA - Mladi teniseri iz Republike Srpske Novak Jaćimović i Tea Kovačević zablistali su na turniru iz serije Tennis Europe 14&U koji je po treći put održan u Banjaluci u organizaciji TK Mladost.

Njih dvoje stigli su do trofeja kojim su osvojili bodove za juniorsku rang-listu. Jaćimović, koji nastupa za TK Mladost, a bio je rangiran kao šesti nosilac u finalu bio je bolji od prvog nosioca Pavla Vukosavljevića iz Crne Gore rezultatom 6:2, 6:2, dok je na putu do pehara nadigrao Ivana Ilića, Minju Živkovića, Ivana Dumbovića i Filipa Đokića. Kovačevićeva, koja je bila postavljena za prvu nositeljku, u finalu je nadigrala drugu nositeljku Kineskinju Ksinran Sun sa 7:6 (4), 6:3, dok je do tada bila bolja od Fangju Šang, Lane Agbabe, Stefanije Sagaidak i Verice Zrnić. Kovačevićeva i Sun su udružile snage u dublu pa su i tu stigle do trofeja jer su u finalu pobijedile Martu Džanić i Luciju Vojak iz Hrvatske sa 6:4, 6:1. Pobjednici dubla kod dječaka bili su Rus Aleksandar Burmakin i Hrvat Ivan Dumbović koji su sa 6:1, 6:1, bili bolji od Kanađanina Filipa Malisa i Italijana Andree Medenesea.

- Imali smo učesnike iz 17 zemalja širom svijeta i veoma smo ponosni na tu činjenicu dok je supervizor iz Hrvatske Tin Marić bio prezadovoljan organizacijom pa smo od njega dobili sve pohvale. Treći put smo bili organizatori turnira koji je opravdao sva očekivanja i na njemu smo vidjeli mlade nade za koje se nadamo da će jednog dana zablistati na najvišem nivou - istakala je jedna od organizatora turnira Lana Popović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana