Banjaluka i BK Slavija pokazali da mogu da organizuju najveća takmičenja

Darko Pašagić
Banjaluka i BK Slavija pokazali da mogu da organizuju najveća takmičenja

BANjALUKA - Banjaluka je bila omladinska prestonica boksa, a BK Slavija položio je veliki organizacioni ispit. Nakon Evropskog prvenstva za kadete na račun kluba stižu samo riječi hvale, od mladih boksera preko trenera pa do čelnih ljudi Evropske bokserske konfederacije.

U dvorani “Borik” nastupili su bokseri iz trideset reprezentacija, a prvenstvo je bilo najbolje ikad. Dalibor Petković, predsjednik BK Slavija, ne krije zadovoljstvo. 

- Banjaluka je pokazala sportsko srce, a iz Republike Srpske je otišla prelijepa slika u svijet. Bilo smo domaćini za više od 600 gostiju i svi su otišli prezadovoljni, tako da smo ponosni. Pokazali smo da BK Slavija i Banjaluka mogu da se nose sa svim izazovima i da smo spremni za organizacijom najvećih takmičenja - rekao je Petković.

Pohvale su motiv za još bolji rad. 

- Pohvale koje smo dobili na račun organizacije od svih aktera dokaz su da smo postavili nove standarde i zalog su za budućnost. Očekujemo da i narednih godina budemo domaćini najvećih bokserskih takmičenja - poručio je Igor Savičić, direktor BK Slavija.

Banjalučka publika na djelu je mogla da vidi budućnost svjetskog boksa, a Budimir Stanković, predsjednik Skupštine BK Slavija, je prezadovoljan.

- Organizacija EP za kadete predstavljala je ogroman izazov, ali smo pokazali da u nama ima štofa za velika djela. Ponosan sam na sve koji su dali svoj doprinos i što smo pokazali da možemo da budemo domaćini najvećih takmičenja. Drago mi je kada čujem pohvale, a to nam ujedno daje motiv i obavezu za još bolji rad na svim poljima. Slavija je ponovo na evropskoj mapi - rekao je Stanković na čiju adresu stižu riječi zahvalnosti od Dalibora Petkovića, predsjednika BK Slavija.

- Stanković je pola vijeka neizostavan dio BK Slavija i uvijek je uz klub. Njegova nepokolebljiva podrška, uz podršku koju smo dobili od Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, omogućila nam je organizaciju Evropskog prvenstva na najvišem mogućem nivou - dodao je Petković.

U Evropskoj bokserskoj konfederaciji kažu da se Banjaluka pokazala kao pun pogodak. Sumaid Kalidov, potpredsjednik EUBC-a, ističe i da će ova organizacija razmotriti svaki zahtjev za nova takmičenja u Banjaluci. 

- Mi smo spremni da podržimo svaki zahtjev iz Republike Srpske za organizaciju novih takmičenja. Evropsko prvenstvo za kadete je organizovano na najvišem mogućem nivou i mi smo spremni da damo podršku. Čekamo vaš poziv - rekao je Kalidov.

Zahvalnost Dodiku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je pružio veliku pomoć i bio je predsjednik Organizacionog odbora Evropskog prvenstva. 

- Znamo da je Milorad Dodik čovjek sporta i da je uvijek spreman da podrži organizaciju sportskih događaja. Drago nam je što je prepoznao važnost Evropskog prvenstva i što nam je pružio bezrezervnu podršku. Ovo prvenstvo otvorilo nam je vrata da u budućnosti budemo kandidati za organizaciju i mnogo većih takmičenja. Velika zahvalnost za to ide na račun gospodina Dodika - rekao je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana