Banjaluka dobila boks spektakl

Darko D.
Banjaluka dobila boks spektakl

BANjALUKA - Dubai je ovog vikenda poprište kongresa Svjetske bokserske federacije, a iz ovog grada stižu odlične vijesti po Bokserski klub Slavija, Banjaluku i Republiku Srpsku.

Put Dubajia, na kongres IBA-a otišao je i Dalibora Petković, predsjednik BK Slavija koji je održao sastanak sa Umarom Kremljevim, prvim čovjekom Svjetske bokserske federacije, a dogovoreno je da Banjaluka bude domaćin turnira „IBA Noć šampiona“ na kojem će snage u ringu odmjeriti svjetski i olimpijski šampioni.

Dalibor Petković za ATV poručuje da je dolazak ovog bokerskog karavana najznačajniji događaj u novijoj istoriji „plemenite vještine“ u Republici Srpskoj.

„Presrećan sam što smo dobili povjerenje Umara Kremljeva, predsjednika Svjetske bokserske federacije da Banjaluka bude domaćin turnira „IBA noć šampiona“, turnira na kojem će u ring ući svjetski i olimpijski šampioni. Za BK Slavija, Banjaluku i Republiku Srpsku ovo je događaj od nemjerljivog značaja i događaj koji prevazilazi puke okvire sporta.

Uvjeren sam da ćemo biti domaćini za primjer i da ćemo opravdati povjerenje koje nam je ukazano. Imamo dovoljno vremena za organizaciju, a već sada mogu da poručim da Banjaluku čeka bokserski spektakl kakav nije viđen na našim prostorima.“ kaže Petković.

Već početkom naredne godine, Umar Kremljev, predsjednik Svjetske bokserske federacije, sa svojim prvim saradnicima, posjetiće Banjaluku i Republike Srpsku kako bi se dogovorili svi detalji oko organizacije ovog velikog sportskog događaja.

„U Banjaluku stiže vrhuška Svjetske bokserske federacije i tom prilikom ćemo održati nekoliko sastanaka nakon kojih ćemo utanačiti sve detalje oko organizacije i datuma održavanja turnira.

Umar Kremljev je potvrdio da će predvoditi delegaciju IBA-e u Banjaluci i nama će biti velika čast da ih ugostimo i da im pokažemo da su izborom našeg grada za domaćina turnira napravili pun pogodak.“ kaže Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana