Banjaluka centar bokserskog sporta, Dodik otvorio Evropsko prvenstvo

SRNA
Banjaluka centar bokserskog sporta, Dodik otvorio Evropsko prvenstvo

BANjALUKA - U Banjaluci je danas Evropsko prvenstvo u boksu za kadete svečano otvorio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je rekao da na ovom takmičenju nastupa više od 500 mladih boksera iz oko 40 reprezentacija, a Banjaluka pokazuje da je centar bokserskog sporta.

Dodik, koji je pokrovitelj takmičenja i prvi čovjek Organizacionog odbora Evropskog prvenstva, istakao je da Banjaluka ovom organizacijom pokazuje da je i dalje grad sporta koji može da organizuje najveća sportska takmičenja.

On je rekao novinarima da se Banjaluka ovim stavlja na mapu gradova koji mogu da organizuju velika evropska sportska takmičenja i istakao da navija da srpski bokseri pobijede na ovom prvenstvu.

"Ovdje se šampioni rađaju i biće u narednom periodu nosioci razvoja bokserskog sporta u svojim zemljama. Banjaluka može biti ponosna na Bokserski klub `Slavija` koji je rehabilitovao svoj značaj. A grad na Vrbasu je grad sporta i mladosti, što je uvijek bio. Banjaluku su proslavili bokseri i rukometaši, a mi vraćamo to na sportsku mapu kao i fudbal, te radimo na podršci sportu koja će biti sve veća", poručio je Dodik tokom svečane ceremonije otvaranja ovog prvenstva, prilikom čega je organizovan defile boksera.

Predsjednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin rekao je novinarima da je Banjaluka bokserski grad koji zaslužuje da ima ovakva takmičenja.

"Prirodno je da Banjaluka podari nove bokserske asove i na tome ćemo zajedničkim snagama raditi", naglasio je Borovčanin.

Ceremonija svečanog otvaranja Evropskog prvenstva u boksu za kadete na kojem nastupa više od 500 mladih boksera iz oko 40 reprezentacija održana je u Sportskoj dvorani "Borik".

Otvaranju su, osim zvaničnika Republike Srpske, prisustvovali i brojni predstavnici bokserskih organizacija i saveza, sportisti, ljubitelji ove plemenite vještine i građani.

Tehnički organizator ovog prvenstva, koje će trajati do 11. avgusta, je banjalučki Bokserski klub "Slavija".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana