Banjalučki trener Dragan Marković na klupi ekipe iz Pančeva: Dinamo želi da ponovi uspjeh

Darko Dragičević
Banjalučki trener Dragan Marković na klupi ekipe iz Pančeva: Dinamo želi da ponovi uspjeh

PANČEVO - Pred trenerom Draganom Markovićem je sezona puna izazova. Njegov tim Dinamo iz Pančeva će učestvovati na tri fronta (prvenstvo i Kup Srbije te EHF kup), a bivši selektor BiH treba da što prije sklopi ekipu koja će moći da ostvari klupske ambicije.

Prošle sezone Dinamo je igrao finale Kupa Srbije, a pored toga izborio je i plasman u plej-of. Trener Marković ima težak zadatak da stvara novi tim, jer je većina prvotimaca iz prošle sezone napustila Pančevo. Prvi dio priprema obavljen je na Vlašiću.

Trener Marković ističe da je zadovoljan radom, ali da su ekipi potrebna pojačanja.

- Momci su obavili zaista dobar posao, ali u odnosu na prošlu sezonu ostali smo bez nekoliko važnih rukometaša, tako da su nam potrebna pojačanja. Igramo na tri fronta, želja kluba je da budu ponovljeni prošlosezonski rezultati i za to je potreban širi roster. Već smo doveli nekoliko rukometaša, ali nismo još kompletirali tim i radimo na tome. Dinamo je prošle sezone igrao finale Kupa Srbije, bio učesnik plej-ofa i želja je da se to ponovi, a imaćemo i nastup u Evropi - dodao je Marković.

Bivši trener Borca ističe da je prijatno iznenađen kvalitetom lige u Srbiji i da će takmičenje biti još jače.

- Moram priznati da sam iznenađen ligom koja je veoma jaka. Primjetno je da će biti još kvalitetnija i da nas očekuje zaista naporna sezona. Pored Vojvodine koja već godinama dominira i sad je napravila iskorak i u Evropi opasno se pojačala i Metaloplastika. Čini mi se da su doveli zaista dobra pojačanja. Naravno tu je i Partizan koji je napravio mlađi tim koji može da iznenadi. Ima tu još ekipa koje žele u vrh, tako da će biti uzbudljiv šampionat i sve se više ulaže u rukomet pa očekujem i sve bolje rezultate na međunarodnoj sceni - rekao je Marković.

Dinamo će ove sezone igrati Kup EHF, a rival je italijanski Meran.

- O tome ćemo razmišljati tek kad dođu na red te utakmice. Trenutno je fokus na pripremama i stvaranju igračkog kadra. Prvi meč igramo u Italiji i nadam se da ćemo taj meč dočekati u pravoj formi kao i revanš da bismo prošli dalje -  istakao je Marković.

Turnir Struga

Ekipa iz Pančeva će ove godine učestvovati i na superjakom turniru koji se održava u Strugi, gdje će rivali u grupnoj fazi biti AEK i Alkaloid. U drugoj grupi su Vardar, Eskistuna i domaćin Struga. Turnir se igra od 16. do 18. avgusta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana