Banjalučki tim domaćin Balkanskog kupa za odbojkašice: Čast i obaveza BL voleja

Milan Zubović
Banjalučki tim domaćin Balkanskog kupa za odbojkašice: Čast i obaveza BL voleja

BANjALUKA - Odbojkaški klub Banjaluka volej biće domaćin seniorskog Balkanskog kupa, koji će u gradu na Vrbasu biti održan od 21. do 25. septembra.

Pored domaćina na njemu će nastupiti još šest timova, AEK Atina, Drita Gnjilane, Rabotnički Skoplje, Dinamo Bukurešt, Partizan Beograd i PTT Sports Ankara. Ekipe će biti podijeljene u dvije grupe, a još nije poznato da li će biti igrane polufinalne utakmice ili samo finale nakon grupne faze. Pobjednik BVA kupa steći će pravo nastupa u CEV Čelendž kupu.

- Ovo je nesumnjivo jedan od najvećih sportskih događaja koji su ikad održani u našem gradu i zahtijeva ogroman logistički napor, jer naš klub i grad treba da ugoste šest ekipa iz šest država. Da bismo u tome uspjeli, svakako će nam biti potrebna podrška i pomoć institucija Republike Srpske i Gradske uprave, jer nam dolaze u goste ozbiljne ekipe sa ozbiljnim budžetima - naglasio je direktor BL voleja Vojislav Opačić.

U novu sezonu ekipa će ući sa novim trenerom. Doskorašnji pomoćnik u stručnom štabu Davor Gambiroža promovisan je u prvog trenera umjesto Đorđa Miloševića. Njemu će asistirati dosadašnja igračica Tamara Đapa, koja je prekinula igračku karijeru, ali će ipak biti registrovana za prvenstvo BiH, u kojem bi mogla da zaigra samo po potrebi. Početak priprema zakazan je za 8. avgust i kompletne će biti obavljene u Banjaluci. Za sada su isplanirane kontrolne utakmice protiv Osijeka, Gradiške i zagrebačkog Dinama.

- Desile su se promjene u igračkom kadru. Sestre Tamara i Tijana Đapa prestale su sa aktivnim igranjem, a Milica Šorak je otišla u Inđiju. Produžen je ugovor sa Sarom Marković na još dvije godine, dok su ostale djevojke i dalje tu. Stigle su nam Sara Garić i Sofija Bratić. Garićeva je srednji bloker i posljednje tri sezone nastupala je za Troglav iz Livna. Bratićeva stiže iz nevesinjskog Veleža, gdje je bila kapiten, pokriva poziciju primača servisa i školovanje će nastaviti u Gimnaziji. Eventualna pojačanja dovodićemo u dogovoru sa stručnim štabom, odnosno ukoliko procijene da nam trebaju - izjavio je Opačić.

Rukovodstvo

Klub je održao redovnu sjednicu Skupštine pa će predsjednik Slađan Cvijanović i naredne četiri godine obavljati istu funkciju. Sportski direktor je Draško Madžar, generalni sekretar Duško Ovuka, direktor Vojislav Opačić, a predsjednik Skupštine Milan Torbica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana