“Inovatorke” ciljaju sredinu tabele

Dejan Kondić
“Inovatorke” ciljaju sredinu tabele

BANjALUKA - Sistem. Riječ koju u našim klubovima rado koriste, ali malo gdje je tako dobro primjenjiva kao u Odbojkaškom klubu Inova.

Banjalučanke su plasmanom u Premijer ligu BiH pokazale da su najbolje u Republici Srpskoj i da su dorasle da se uhvate u koštac sa najboljim timovima u BiH. Jedna generacija mladih djevojaka koju sa klupe vodi nekadašnji odbojkaški as Davor Džombić stasavala je godinama zajedno i došla je u poziciju da se mjeri sa najboljima. Njihov trener za “Glas Srpske” ističe da je ponosan na svoje izabranice.

- Mislim da smo jedan od rijetkih klubova koji imamo nekakav, kako volim da kažem “piramidalni sistem”. Tačno se zna ko šta radi, ko trenira i kako se selektuju pioniri, kadeti, juniorsko-seniorski tim. Imamo bazu. Kada je prvi tim u pitanju, naše djevojčice su sazrele. Imamo sjajnu generaciju cura 2004/2005. godište, uz dvije starije djevojke 22, 23 godine. Imamo 14 seniorki plus B tim iz kojeg će jedna, dvije cure u najjači sastav. Ponosan sam na njih. Sve su izdržale, sva ta silna putovanja. Svakih sedam dana smo bili na točkovima, imali smo daleka gostovanja u našu Hercegovinu. Svojim trudom, te željom i sa našim djevojkama ostvarili smo cilj, plasman u elitu. Sve djevojke koje su ostvarile ovaj uspjeh će ostati. Ako se stvore uslovi, bilo bi dobro da dovedemo dva pojačanja. Ako ne, siguran sam da možemo da ostvarimo cilj. Ne želim u Premijer ligi da se borim za opstanak, novi cilj je sredina tabele u najvišem rangu - poručio je Džombić.

Za “inovatorke” ovo bi mogla biti treća sreća u Premijer ligi. U sezoni 2011/12. izborile su plasman u elitu, ali su istupile jer nisu imale podršku grada. Prije četiri godine su nastupale u društvu najboljih, ali su trajale samo jedno ljeto, jer su ih napustili nosioci igre. Sportski direktor Dario Savović naglašava da nije bilo lako izboriti viši rang.

- Mučno je bilo sa 22 kola. Kada kažem mučno, mislim na ta duga putovanja. Prošle godine smo propustili priliku da budemo šampioni. Sad mi je možda i drago zbog toga, jer smo sad sazreli i smatram da bismo mogli nešto pokazati u Premijer ligi - zaključio je Savović.

Spektakl protiv Ljubinja

Dva kola prije kraja Banjalučanke su obezbijedile plasman u Premijer ligu. U narednom kolu putuju na megdan Slaviji u Istočno Sarajevo, a 11. aprila od 19 časova u dvorani “Centar” zakazan je spektakl protiv Ljubinja u posljednjem kolu, kada će zvanično biti proslavljen veliki uspjeh.

- Po završetku utakmice biće upriličena dodjela pehara. Tu spremamo jedan spektakl. Proslavićemo titulu sa svom djecom i svim ljudima koji su cijele sezone bili uz nas. Iako nam rezultatski meč ne znači ništa, želimo pobjednički da završimo sezonu - istakao je Savović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana