Banjalučanke nadigrale Dugu u drugom kolu WABA lige: Orlovi u trci za Fajnal for

Milan Zubović
Banjalučanke nadigrale Dugu u drugom kolu WABA lige: Orlovi u trci za Fajnal for

BANjALUKA - Pobjedom protiv Duge košarkašice Orlova produžile su nadu da će drugu sezonu zaredom zaigrati na Fajnal foru WABA lige.

Banjalučanke su slavile protiv Šapčanki rezultatom 75:64, u drugom kolu drugog dijela regionalnog takmičenja odnosno Superligi gdje sada imaju tri pobjede i pet poraza. Trijumf je ostvaren protiv direktnog konkurenta u borbi za četvrto mjesto koji sada ima 2-6, dok je Montana koja drži četvrtu poziciju na skoru 5-3, a u drugom kolu pobijedila je Lavove sa 62:46.

- Odigrali smo kvalitetnu utakmicu te igrali dobru i lijepu košarku. Igrali smo kolektivno baš onako timski u svim fazama, imali dobar protok lopte u napadu, a u odbrani dobro komunicirali što nam je donijelo pobjedu. Ipak, ne mogu u potpunosti biti zadovoljna utakmicom jer smo imali pad u trećoj četvrtini kada su gošće prešle u vođstvo. Srećom, sabrali smo se na vrijeme i ponovo zaigrali kako znamo te uz pomoć publike, koja nam je dala vjetar u leđa, došli do trijumfa - istakla je trener Orlova Dragana Svitlica.

Njena ekipa neće imati obaveza ovog vikenda jer je slobodna u Ligi BiH gdje ima svih deset pobjeda nakon prvog dijela takmičenja. Naredni izazov imaće iduće sedmice u Zagrebu protiv istoimene ekipe.

- Ovaj trijumf ostavlja nas u borbi za Fajnal for i nadam se da ćemo ponoviti prošlogodišnji uspjeh kada smo izborili završni turnir. Bio bi to ogroman uspjeh jer smo prošlog ljeta napravili mnogo promjena u ekipi. Sada igramo mnogo bolje nego na početku sezone, a vidljiv je individualni i timski napredak. Imamo mnogo bolju energiju, mnogo više samopouzdanja dok je atmosfera odlična. Ipak, trebaće nam sreće da izborimo F4 jer nam Montana bježi dvije pobjede, a Celje, Budućnost i Vojvodina su skoro pa osigurale nastup na završnici. Moramo dati sve od sebe da se dokopamo četvrte pozicije i moramo da podignemo nivo igre u narednim mečevima jer nas čekaju teški rivali, dok se isto tako nadam da će nam se posložiti neke stvari - dodala je Svitlica.

Sjajan učinak Kondićeve

Pobjednika je predvodila Gorana Kondić s 24 poena, Anđela Šipka je ubacila 22, dok je Ivona Krakić postigla 14 poena. Na drugoj strani Olga Stepanović je postigla 21 poen.

- Dolaskom Ivone Krakić koja igra na poziciji krilnog centra i centra dobili smo još jednu kvalitetnu igračicu u rotaciji, odnosno širinu u timu što nam je bilo prijeko potrebno - kazala je Svitlica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana