Banjalučanin Tomislav Vukomanović omladinski prvak svijeta u boksu!

GS
Foto: Tiket.ba

BANjALUKA- Banjalučanin Tomislav Vukomanović je osvojio titulu Profesionalnog prvaka svijeta do 23 godine.

Pred ovaj meč Vukanović je imao osam profesionalnih mečeva u boksu i sve pobjede, od kojih je tri puta pobijedio nokautom.

Sa druge strane Mikuta Alistratova iza sebe ima jaku amatersku karijeru, dok je u profesionalnom boksu bio neporažen do večeras i imao devet pobjeda. Pet puta je pobijedio nokautom i dva meča je odboksovao neriješeno.

Meč je održan u svih 10 rundi po tri minute, a od samog starta Vukomanović je držao distancu, često mijenjao gard i prednjim aperktom prijetio Alistratovu, koji je uzvraćao brzim direktom, piše Tiket.ba.

Meč između Vukomanovića, koji boksuje pod licencom Srpske federacije profesionalnog boksa i boksera iz Ukrajine Mikite Alistratova – bila je glavna borba borilačke revije — ”Banja Luka Challenge”.

Uz brojne sugrađane ovoj reviji boksa i kik boksa, održanoj sinoć u novoizgrađenoj dvorani u Parku „Mladen Stojanović“ prisustvovao je i gradonačelnik Draško Stanivuković.

-Čestitam šampionu Tomislavu, treneru Dušku Zoriću, menadžeru Saši Kondiću i cijelom timu na svjetskom uspjehu zbog kojeg je Banjaluka zlatnim slovima upisana u svijetu boksa – poručio je gradonačelnik.

Tomislav Vukomanović je nakon meča kazao da se sav njegov trud isplatio, te je zahvalio svom gradu i sugrađanima na velikoj podršci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana