Banjalučani u Posušju traže prvu pobjedu u sezoni: Borac juriša na “Mokri dolac”

Dušan Repija
Banjalučani u Posušju traže prvu pobjedu u sezoni: Borac juriša na “Mokri dolac”

BANjALUKA - Sve što se izdešavalo u minulih dvadesetak dana fudbaleri Borca moraju da ostave po strani i pokažu da su ipak tim kadar za velika djela.

U trećem kolu Premijer lige gostuju Posušju (subota, 17 časova) tražeći prvu pobjedu u sezoni. Na “Mokrom docu” Banjalučani nisu slavili punih 13 godina, a ni sada momentum nije na njihovoj strani. Ipak, trener Nenad Lalatović je optimista iako je svjestan težine trenutka u kome dolazi ovaj meč.

- Sigurno da nisam zadovoljan urađenim, ali od kukanja nema ništa. Jednostavno, moramo da se koncentrišemo na ono što nam sledi. Ja sam nov trener u ovoj ligi, upoznajem je i rekli su mi da nas čeka tamo baš teško gostovanje. Da bismo pobedili, moramo da igramo mnogo bolje nego što smo igrali u prve dve utakmice, to sam rekao i igračima. Najbitnije je da koncentracija bude mnogo bolja. Ne mogu da kažem da je neka ekipa bila mnogo bolja od nas ili da nas je ponizila. Ovo je liga u kojoj do izražaja dolaze brzina i snaga, gde se ne postižu tako lako golovi. I onda kad protivnik ne može da postigne gol, vi mu ga poklonite - rekao je Lalatović.

Sigurno će biti promjena u ekipi pošto na put u Hercegovinu od Banjalučana nisu otišli bekovi Aleksandar Subić i Nikola Andrić, te napadač Jovo Lukić pa je izvjesno da najbliži golu Posušja bude Momčilo Mrkaić.

Lalatović se još jednom osvrnuo na klimu oko kluba, odnosno na one koji jedva čekaju da Borac izgubi kako bi imali materijala za kritike.

- Izgubimo utakmicu, svi živi skaču na nas, svi nas pljuju. I druge ekipe izgube utakmicu, pa nisu baš takvi naslovi. Ovde kao da se čeka i cela Republika Srpska i BiH da Borac izgubi da bi se blatio. Prosto mi je to nejasno. Da li je to možda zbog mog dolaska? Nisam upućen, stvarno ne znam jer ovo je za mene nešto novo. Kad drugi izgube, ublaže se naslovi, a ovde udare sa svih strana. Kod god može, udari po Borcu - naglasio je Lalatović.

Poslije remija sa Slogom on je ponudio ostavku, a potom je uslijedio i poraz od Sarajeva, te priče da je vrlo blizu klupe Novog Pazara.

- Da li ću otići ili neću zavisi od uprave kluba. Moja ostavka je, gde god dođem, uvek na stolu. Ja ne pravim problem. Ako ima neko bolji, neka dođe, možda se nisam najbolje ni snašao otkad sam došao ovde - zaključio je Lalatović.

Jedan od najpouzdanijih fudbalera Borca Aleksandar Vojnović kaže da je Posušje organizovan klub sa višim ambicijama nego minule sezone.

- Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo, nismo zadovoljni kako smo otvorili sezonu, ali isto tako znamo da nam treba jedan dobar rezultat da bi to sve krenulo naprijed. Ko god bude igrao daće maksimum da pokušamo da ostvarimo prvu pobjedu i krenemo ka vrhu tabele - rekao je Vojnović.

Parovi

U 3. kolu Premijer lige BiH sastaju se, subota: Posušje - Borac (17), Sarajevo - Sloga (21). Nedjelja: Željezničar - Široki Brijeg (19), Zrinjski - Leotar (21.05). Odgođene su utakmice: Igman - Tuzla siti i Sloboda - Velež.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana