Banjalučani se na Evropskom prvenstvu okitili sa sedam medalja

GS
Banjalučani se na Evropskom prvenstvu okitili sa sedam medalja

Članovi shuao jiao reprezentacije BiH Mihailo Đumić, Mile Đumić, Igor Petrović, Marija Palić, Lea Vujasin i Matej Marjanović osvojili su jedno prvo, tri druga i dva četvrta mjesta na nedavno održanom Evropsskom prvenstvu u kineskom rvanju u Makedoniji.

Mile Đumić je osvojio zlato, dok su se Mihailo Đumić, Igor Petrović i Marija Palić okitili srebrom. Lea Vujasin i Matej Marjanović bili su četvrti u svojim kategorijama. Oni su ujedno i članovi Kungfu Vušu kluba „Lotos“ iz Banje Luke. 

 - Ovo je veliki uspjeh. Radili smo naporno mjesecima i pripremali se za ovo prvenstvo. Nadam se da su svi takmičari uživali i da su vidjeli šta znači biti među najboljima u Evropi. Pred nama je sada Svjetsko prvenstvo koje sse krajem oktobra održava u Kini i nadam se da ćemo tamo ponoviti uspjeh iz Makedonije – rekao je trener ove ekipe Dragan Đumić.

Ova ekipa je prošle godine osvojila sedam medalja na Evropskom prvenstvu u kineskom rvanju koje je održano u italijanskom gradu Montesilvano.

- Treninzi su zaista naporni, ali se rad isplatio. Nisam očekivao da ćemo osvojiti toliko medalja, ali izgleda da smo se dobro pripremili. Imamo par mjeseci da se spremimo za Kinu i da tamo pokušamo da osvojimo nekoliko medalja – kazao je Igor Petrović, prenosi mojabanjalukainfo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana