Banjalučani savladali Hercegovinu u prvenstvu BiH

Darko Dragičević
Banjalučani savladali Hercegovinu u prvenstvu BiH

BANjALUKA - Rukometaši Borca pobjedom su se oprostili od svojih navijača u 2023. godini. Banjalučani su u 12. kolu prvenstva BiH savladali Hercegovinu 27:22 i tako jesenju polusezonu završili sa 17 bodova.

Otpor rivala slomljen je u finišu prvog dijela te u nastavku kada je banjalučki klub sačuvao prednost. U domaćem timu su se istakli krilo Vladan Đurđević sa devet golova te golman Nebojša Grahovac sa 10 odbrana. Na drugoj strani mladi golman Mihajlo Vujadinović je imao 11 odbrana a Amer Šahinović je postigao pet golova.

Golman Nebojša Grahovac je prije svega pohvalio rivala.

- Teška pobjeda na kraju ovog dijela sezone. Najvažniji je trijumf koji donosi miran odlazak na pauzu. Nevesinje je pokazalo da je zaista dobra ekipa, igraju svaki put maksimalno. Pozicija na tabeli ne prikazuje pravu sliku i kvalitet Hercegovine. Jedna su od najdisciplinovanijih ekipa u prvenstvu. Znali smo to i bilo je teško da ih slomimo, rade zaista dobro, želim im sreću u nastavku šampionata i nadam se da će zadržati status premijerligaša - rekao je golman Nebojša Grahovac.

On je posebno istakao mladog kolegu na drugoj strani Mihajla Vujadinovića.

- Ima odlične predispozicije, a veoma iskusno je nekoliko puta naveo igrače na svoju stranu i zaustavio udarce. Posebno ako je tačno to da je samouk. Nadam se da će nastaviti tim putem jer pokazuje kvalitet i šteta bi bilo da ne nastavi da ga razvija - pohvalio je kolegu Grahovac.

Borac će do kraja godine da učestvuje i na Svesrpskom kupu u Lazarevcu.

- Vojvodina je veliki favorit na tom takmičenju. Dovoljno je pogledati sve rezultate u ovoj godini koje su ostvarili. Ipak, mi prvo razmišljamo o polufinalu. U njemu se sastajemo protiv Leotara koji nas je savladao u finalu Kupa Srpske. Za njih ćemo se prvo spremiti jer uvijek razmišljamo samo o prvom narednom rivalu - dodao je Nebojša.

Mladi golman Hercegovine Mihajlo Vujadinović je i u ovom meču dokazao svoj talenat.

- Ušli smo u meč veoma angažovano i borili se do kraja, ali je Borac pokazao kvalitet. Što se tiče moje partije prvim dijelom sam zadovoljan dok mi je u drugom pala koncentracija. Mi smo ekipa koja se ne predaje i sigurno je da ćemo se boriti za opstanak . Imamo spoj mladosti i iskustva, u ekipi je pet-šest momaka koji su 2006. godište i mlađi, eto, Uroš Zečević je odigrao gotovo čitav meč. Imamo podršku starijih saigrača i to nam puno znači - istakao je Vujadinović.

Hercegovina će godinu završiti komšijskim derbijem protiv Leotara.

Remi u Trebinju

U jednom od derbija Leotar i Vogošća su remizirali 29:29. Leotar je predvodio Dimitrijević sa sedam golova, dok se kod gostiju istakao Ombaša sa 10. Rezultati 12. kolo: Borac - Hercegovina 27:22, Leotar - Vogošća 29:29, Gračanica - Maglaj 37:32, Čapljina - Konjuh 27:31, Izviđač - Sloboda 39:32, Goražde - Sloga 32:26. Plasman: Gračanica 19, Borac 17, Izviđač 15, Vogošća 15, Krivaja 13, Leotar 12, Konjuh 11, Sloboda 10, Sloga 9, Maglaj 8, Goražde 7, Hercegovina 4, Čapljina 0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana