Banjalučani pobjednici Brčko hendbol kupa

Srna
Banjalučani pobjednici Brčko hendbol kupa

BRČKO - Rukometaši Omladinskog rukometnog kluba (ORK) BL iz Banjaluke pobjednici su Prvog međunarodnog turnira za mlađe kategorije Brčko hendbol kup, koji je uz učešće sedam ekipa iz Hrvatske i BiH održan u Brčkom.

Na turniru su učestvovali mladi rukometaši iz Županje, Bijeljine, Mikanovaca, Banjaluke, Gradačca, Gračanice i Brčkog.

U kategoriji igrača rođenih 2008/2009. Banjalučani su u finalu bili bolji od rukometaša RK Ivan iz Mikanovaca, dok je treće mjesto pripalo ekipi Rukometnog kluba Bijeljina.

Za najboljeg igrača u ovoj kategoriji proglašen je Mihajlo Zec, rukometaš ORK BL, najbolji strijelac je Patrik Puškarić, član ekipe Ivan iz Mikanovaca, dok je za najboljeg golmana izabran Filip Ignjatić iz ORK BL.

U kategoriji igrača rođenih 2010/2011. godine prvo mjesto su takođe osvojili rukometaši ORK BL, koji su u finalu bili bolji od vršnjaka iz RK Bijeljina.

Treće mjesto pripalo je domaćim rukometašima, ekipi ORK Perihel Brčko.

Najbolji igrač u ovoj kategoriji je Boris Ignjatić, član ORK BL, njegov saigrač Ivan Šainović izabran je za najboljeg golmana, dok je titulu najboljeg strijelca ponio Đorđe Stojanović, član ORK Perihel Brčko.

Pobjedničkim ekipama u obje kategorije, kao i najboljim pojedincima ovog jednodnevnog rukometnog turnira dodijeljene su medalje i pehari.

Organizacijom Prvog međunarodnog Brčko hendbol kupa uspješno je rukovodio Predrag Gluhaković, a turnir je zatvorio Željko Novaković, član Uprave ORK "Perihel" zahvalivši se gostima koji su se odazvali, najavljujući novo druženje 2024. godine, uz želju da učestvuje više ekipa.

Prema ocjenama svih učesnika, ovaj odlično realizovani turnir za mlade rukometaše, uz pomoć privrednika i pojedinaca iz Brčkog, te Vlade i Skupštine distrikta Brčko, organizovali su rukometni entuzijasti okupljeni oko Omladinskog rukometnog kluba Perihel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana