Banjalučki šahisti opet šampioni Srpske

D.D.
Banjalučki šahisti opet šampioni Srpske

BANjALUKA – Omladinska ekipa Banjalučkog šahovskog kluba odbranila je titulu šampiona na prvenstvu Republike Srpske koje je održano u Zvorniku.

Ekipa nije zabilježila nijedan poraz po tablama, a sačinjavali su je Ahmed Kekić, Petar Gazić, Naid Kekić i Nikola Sibinčić.

Predsjednik kluba Mario Gazić ističe da su ponosni na ovu ekipu koja je drugu godinu zaredom najbolja.

-U omladinskoj konkurenciji nastupaju šahisti do 20 godina, a naš najstariji takmičar ima 13 godina tako da je uspjeh zbog toga još veći i značajniji. Naši mladići su došli do titule na sjajan način i mi  smo ponosni na njih.  Pokazali su koji potencijal imaju. U svojoj akademiji imamo 30 polaznika i sa njima rade titulirani treneri tako da očekujemo da narednih godina oni nastave s uspjesima. Već su pokazali da se na njih možemo osloniti i da je pred njima lijepa budućnost- istakao je predsjednik kluba Mario Gazić.

Banjalučki šahovski klub je prije dvije godine dobio novo rukovodstvo koje nastoji da  omogući takmičarima što bolje uslove. Svi se nadaju da će klub do kraja godine dobiti svoje prostorije. Seniorska ekipa je takođe na Prvenstvu Republike Srpske i trenuto je u vođstvu.

-U proteklom periodu smo okupili ne samo mlade takmičare, već i naše iskusne šahiste i nastojimo da ima obezbjedimo što bolje uslove. Klub je ostao bez prostorija, sad se borimo da ih vratimo i da ovim rezultatima dobijemo dodatnu podršku. Bila bi sjajna stvar da  naši seniopri zadrže prvo mjesto i vrate se u premijer ligu BIH, te da Banjaluka  koja je poznata po kvalitetnim šahistima ima svog predstavnika u elitnom rangu – dodao je Gazić.

O tome kako se radi u klubu govorio i da će Petar Gazić da nastupi na Evropskom kadetskom prvenstvu u Pragu koje je od 21. avgusta.

-Biće to veliko iskustvo za našeg mladog takmičara da se odmjeri s najboljima šahistima. Sigurno da se dobro spremio i vidjećemo kakav će da bude rezultat-poručio je predsjednik kluba.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana