Banjalučani deklasirali Zrinjski u ligi BiH: Borac u formi pred mečeve odluke

Milan Zubović
Banjalučani deklasirali Zrinjski u ligi BiH: Borac u formi pred mečeve odluke

BANjALUKA - Ubjedljivom pobjedom protiv Zrinjskog (104:67) u 16. kolu lige BiH košarkaši Borca napravili su odličnu uvertiru za posljednji turnir Druge ABA lige koji će početi idućeg ponedjeljka u Širokom Brijegu.

Ekipa iz Mostara koja je “fenjeraš” na tabeli, provela se kao bosa po trnju u Banjaluci gdje je domaći tim dominirao od prve do posljednje minute dok su se svi igrači upisali u strijelce. Prednjačili su Aleksandar Langović i Boris Dragojević sa po 15 poena s tim da je mladi plejmejker imao osam skokova i četiri asistencije. Banjalučani su stigli do 14 trijumfa u Ligi BiH gdje imaju samo dva poraza i drže drugo mjesto na tabeli iza Širokog.

- Poslije emotivnog pražnjenja protiv Igokee u polufinalu Kupa BiH kao i reprezentativne pauze odigrali smo jak trening meč sa Zrinjskim tokom kojeg su svi igrači dobili minute. Želja nam je bila da što više igramo na postavljenu odbranu i da što više igrača bude uključeno u igru - rekao je član Borca Vuk Bošković koji je susret završio sa pet poena i 11 skokova.

Prvi protivnik na turniru u Širokom Brijegu biće im Podgorica, a susret je na rasporedu u ponedjeljak od 18 sati.

- Ovim trijumfom napravili smo dobru uvertiru za posljednji turnir Druge ABA lige ove sezone. Za sada odlično guramo i ostalo nam je da finiširamo u najboljem stilu. Podgoricu djelimično poznajemo, bar one igrače koji su bili dio tima prošle sezone i vjerujem da će to biti najozbiljniji test za nas na turniru. Još nismo osigurali mjesto među osam najboljih ekipa, odnosno nastup u plej-ofu tako da moramo biti na maksimumu naredne sedmice jer će i ostale dvije utakmice sa TFT-om i Šenčurom takođe biti teške. Ipak, fokusirani smo samo na prvi meč - istakao je Bošković.

Leotar gost Sparsa

Leotar će u 16. kolu lige BiH gostovati kod Sparsa (17. časova). Trebinjci imaju skor od osam pobjeda i sedam poraza, dok rival ima trijumf manje.

- Iskoristili smo dve sedmice da radimo na ispravljanju grešaka. Spars je nova ekipa, došlo je šest novih igrača i trener, digli su formu. Moramo da igramo našu igru i da se borimo do kraja i pokušamo doći do pobede -rekao je trener Marko Ičelić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana