ATP uvažio žalbu – Đoković prošao bez kazne

G.S.
ATP uvažio žalbu – Đoković prošao bez kazne

Novak Đoković neće biti kažnjen zato što je odustao od Indijan Vels uprkos što se našao u žrijebu, saopštio je ATP nakon što je najbolji teniser svijeta uložio žalbu.

Đoković se nije na vrijeme povukao sa turnira u „kalifornijskoj pustinji", iako je znao da mu ulazak u SAD vjerovatno neće biti dozvoljen jer je nevakcinisan, i zbog toga mu je prijetila kazna.

Očekivalo se da će Novaku biti zabranjeno da učestvuje na Mastersu u Parizu, na kom brani titulu, ali srpski teniser je uložio žalbu i ATP je prihvatio.

U pravilniku ATP-a navodi se da će teniser, ukoliko se povuče iz glavnog žrijeba Mastersa, biti kažnjen oduzimanjem bodova sa turnira na kom je osvojio najviše ATP bodova u prethodnoj godini.

Isto tako u pravilniku se dodaje da teniser može biti izuzet od kazne ukoliko „odradi neke promotivne aktivnosti ili ukoliko se povuče u skladu sa pravilom turnira".

Đoković je uložio žalbu i ATP je uvažio, što znači da će moći neometano da igra u Parizu krajem teniske sezone.

Novak je propustio američku turneju, a naredni turnir na kom bi trebalo da igra je Monte Karlo koji je na programu od devetog do 17. aprila.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana