ATP: Nepravedna odluka o zabrani učešća ruskim i bjeloruskim teniserima

Srna
Foto: Ilustracija

MONAKO- Asocijacija teniskih profesionalaca /ATP/ u muškom tenisu kritikovala je odluku da se ruskim i bjeloruskim igračima zabrani učešće na ovogodišnjem turniru u Vimbldonu, opisujući taj korak kao nepravedan i diskriminišući.

"Naš sport je ponosan što funkcioniše na osnovnim principima zasluga i pravičnosti, gdje se igrači takmiče kao pojedinci da bi zaslužili svoje mjesto na turnirima zasnovanim na ATP rang-listi", navodi se u saopštenju.
"Vjerujemo da je jednostrana odluka Vimbldona i LTA da isključe igrače iz Rusije i Bjelorusije iz ovogodišnjeg takmičenja na travi nepravedna i da ima potencijal da stvori štetan presedan za igru", istakli su iz ATP-a, prenosi "Raša tudej".
U saopštenju se dodaje da diskriminacija na osnovu nacionalnosti takođe predstavlja kršenje sporazuma sa Vimbldonom, kojim je određeno da se ulazak igrača zasniva isključivo na ATP rang-listi.
"Svaka akcija kao odgovor na ovu odluku sada će biti procijenjena u konsultaciji sa našim odborom i savjetima članova. Važno je naglasiti da će igračima iz Rusije i Bjelorusije i dalje biti dozvoljeno da se takmiče na ATP turnirima pod neutralnom zastavom, što je do sada bilo zajedničko u profesionalnom tenisu", napominje se u saopštenju Asocijacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana