Ljubinjac Ljubiša Pecelj: Asistencija protiv Partizana nagrada za dobre igre

Miloš Vasiljević
Ljubinjac Ljubiša Pecelj: Asistencija protiv Partizana nagrada za dobre igre

KRAGUJEVAC – Fudbaler kragujevačkog Radničkog Ljubiša Pecelj (29) igra najbolju sezonu u karijeri, a u posljednjem meču protiv Partizana bio je asistent kod izjednačujućeg pogotka tima sa stadiona “Čika Dača”.

Ovaj Ljubinjac, po vokaciji lijevi bek, prekinuo je polukontru “crno-bijelih”, oduzeo loptu Kvinsiju Menigu i dodao do Milutina Vidosavljevića što je bilo dovoljno za bod tima iz Kragujevca čime su sada korak bliže prej-ofu.

Bio je to njegov najbolji meč protiv “vječitih” i jedan od najdražih u karijeri, priča za “Glas Srpske” fudbaler koji je osim sadašnjeg kluba u Srbiji nastupao i u lazarevačkoj Kolubari, Metalcu iz Gornjeg Milanovca. U BiH, između ostalih, nastupao je i za matični Leotar, banjalučki BSK, Čelik i prijedorski Rudar. Susret protiv Partizana prolongirao je snijeg, što je išlo naruku timu iz Šumadije.

- Nije nas puno poremetilo to što je meč odložen zbog nevremena za 24 časa. Ostali smo fokusirani i odradili što je trener od nas tražio. Kao nagrada za tu dobru igru došla je asistencija, ali i što je još važnije bod. Znali smo da su u lošoj formi, izašli smo na presing visoko, nismo se plašili što se kasnije i isplatilo – istakao je Pecelj.

Prema njegovim riječima, najlakše je igrati mečeve protiv Crvene zvezde i Partizana, jer su tada svi maksimalno fokusirani. Ipak, naglašava da je kvalitet Superlige iz sezonu u sezonu sve bolji, tako da nema lakih protivnika.

- Puno je dobrih ekipa, osim “vječitih” rivala sjajni timovi su i Vojvodina, Čukarički, TSC. Uz njih, tu je još puno dobrih klubova, a kvalitet fudbala je sve bolji - kazao je Pecelj naglasivši da je velika čast igrati za ovaj klub koji ima vjernu fudbalsku publiku. 

Radnički se nalazi na osmoj poziciji i daleko su od opasne zone, a primarni cilj prije sezone bio je opstanak.

-  Igramo odlično nakon pauze, a ruku na srce mogli smo uzeti i puno više bodova. Imali smo i prednost na Banovom brdu, ali tako je u fudbalu, nekada ti uzme, nekada da - zaključio je Pecelj.

Odbojka

U rodnom Ljubinju u šali kažu da kada se dijete rodi daju mu odbojkašku loptu. Postoje presedani, kao ovaj u slučaju Ljubiše Pecelja, a koji više od deset godina uspješno igra na zelenom tepihu.

- Odbojka je kod nas u Ljubinju tradicija i više od sporta. Ipak, ja sam se od malih nogu odlučio za fudbal i nisam pogriješio - rekao je Pecelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana