Ašdod velika nepoznanica za juniore Borca

Darko Pašagić
Ašdod velika nepoznanica za juniore Borca

AŠDOD - Ni put duži od 3.000 kilometara, ni prelazak iz autobusa u avion, pa u drugi avion, pa opet u autobus nisu pokvarili raspoloženje u juniorskoj ekipi Borca koju večeras od 18 časova u Izraelu očekuje prvi meč prvog kola Lige šampiona protiv Ašdoda.

Putovanje autobusom do Zagreba, potom avionom do Istanbula, drugim do Tel Aviva, a onda autobusom do Aškelona, gdje će fudbaleri biti smješteni do susreta na stadionu “Jud-Alef” u Ašdodu, trajalo je više od 15 časova, ali trener juniora Borca Zoran Dragišić smatra da sve to ne bi trebalo da ostavi traga na igračima.

- Stvarno je bio dug i naporan put, ali imamo dovoljno vremena da se odmorimo do utakmice. Rivala ne poznajemo koliko bismo htjeli, ali smo dobili materijale koje smo analizirali i vjerujem da ćemo uspjeti da ostvarimo povoljan rezultat pred revanš, a pod tim smatram da odigramo bar neriješeno. Atmosfera u ekipi je odlična poslije tri vezane pobjede u prvenstvu i ovo je velika prilika da Borčeva mladost na međunarodnoj sceni pokaže šta zna  - naglasio je Dragišić.

Strateg Banjalučana je svjestan da do povoljnog rezultata neće biti nimalo lako doći.

- Prilikom žrijeba nismo baš imali sreće, jer je juniorska reprezentacija Izraela vicešampion Evrope, juniori Makabija su u prvom kolu grupne faze Lige šampiona u Lisabonu pobijedili Benfiku sa 1:0. To dovoljno pokazuje koliko Izraelci ulažu u rad sa mlađim kategorijama. Sve ovo što pričam nije traženje nikakvog alibija, nego su činjenice, koje nam ne daju puno razloga da budemo preveliki optimisti. Ipak, očekujem na terenu potpuno drugu priču - dodao je Dragišić.

Defanzivac “crveno-plavih” Savo Šušić vjeruje u pozitivan rezultat u Ašdodu.

- Za ovo smo se pripremali tokom cijelog ljeta i ne vidim razloga da to ne pokažemo i ostvarimo dobar rezultat pred revanš u Banjaluci - rekao je Šušić.

Sličnog mišljenja je i golman Đorđe Vojvodić.

- Put je bio dug i veoma naporan, ali smo došli ovdje sa namjerom da ostvarimo dobar rezultat. Osjećamo se odlično i svi jedva čekamo da počne utakmica - naglasio je Vojvodić.

Revanš susret ova dva rivala igraće se 12. oktobra na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Sistem takmičenja

U prvom kolu Lige šampiona nastupaju 32 ekipe, a Borac će, ako preskoči Izraelce, u drugoj rundi igrati sa boljim iz susreta MTK (Mađarska) - Jelgava (Letonija). Ukoliko bi se desilo da Banjalučani budu eventualno bolji od oba rivala, plasirali bi se u baraž za osminu finalu Lige šampiona. U tom baražu uz osam ekipa iz Lige šampiona igraće i osam drugoplasiranih iz grupne faze LŠ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana