Arsenije Bubić, povratnik u Rukometni klub Borac: Kod kuće je najljepše

Darko Dragičević
Arsenije Bubić, povratnik u Rukometni klub Borac: Kod kuće je najljepše

BANjALUKA - Bek Arsenije Bubić se nakon četiri godine vraća u matični klub Borac. Nakon odlaska iz Banjaluke nosio je dresove dobojske Sloge, tuzlanske Slobode i Konjuha iz Živinica.

U tim se vraća puno iskusniji, a uprkos tome, svjestan je da je pred njim novo dokazivanje.

- Kod kuće je najljepše. Zaista sam presrećan što sam se vratio u svoj Borac. Poznajem dosta igrača, sa nekima sam ranije i trenirao, protiv drugih igrao, tako da sam se brzo uklopio. Prošao sam pripreme, odigrao ove kontrolne mečeve i želim da opravdam povjerenje kako stručnog štaba, tako i uprave. Preda mnom je novo dokazivanje. U prvom mandatu u Borcu sam debitovao mlad, dok sam bio u fazi sazrijevanja kao igrač. Vraćam se puno iskusniji jer sam u narednim timovima imao značajniju ulogu. Stekao sam iskustva tokom proteklih sezona. Sad je na meni da se nametnem treneru Irfanu Smajlagiću - istakao je Bubić koji će sa ekipom putovati na turnir u Bjelovaru.

Bubić ističe da je najbitnije da se ekipa odlično spremila i da sad slijedi uigravanje.

- Odlično smo radili na Vlašiću. Profesor Rađević nas je dobro spremio, zaista se kvalitetno treniralo i već smo odigrali neke mečeve protiv Maglaja i Crvene zvezde. Imamo dosta novih igrača, tako da nam je potrebno vrijeme da se uigramo. Sigurno da ništa ne može preko noći, ali vjerujem da ova ekipa ima potencijal. Tim sad ima potrebnu širinu, na nama je da slušamo trenera i vjerujem da će sve biti dobro - dodao je bek.

Borac je prošlu sezonu završio na desetoj poziciji. U klubu ističu da je cilj borba za vrh.

- Mislim da je naš glavni cilj napredak tokom čitave sezone. Trener Smajlagić želi da ekipa bude sve bolja i da napreduje kroz svaki trening i meč i vidjećemo gdje će nas to odvesti. Borac je, naravno, rukometni velikan čija tradicija nas obavezuje da se borimo za titule, ali sve što stručni štab traži je da na svakom meču damo maksimum i da se borimo, a onda smo uvjereni da rezultat neće izostati - dodao je na kraju povratnik.

Prvo na Sisak

Nakon prijateljskih mečeva protiv Crvene zvezde na domaćem parketu, rukometaši Borca će u nastavku priprema odigrati dva kontrolna turnira. Borac će danas igrati u Bjelovaru, a u prvom meču rival je Sisak (18 časova), dok se u drugom polufinalu sastaju Bjelovar i Moslavina. Poraženi timovi će zatim u subotu igrati meč za treće mjesto (16 časova), dok će se pobjednici sastati u finalu u 18 časova. Nakon toga Borac igra tri meča u Visokom, gdje su rivali Dubrava, Izviđač i Bosna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana