Arsenal nudi 55 miliona evra i urugvajskog veznjaka za Dušana Vlahovića

GS
Arsenal nudi 55 miliona evra i urugvajskog veznjaka za Dušana Vlahovića

Na naslovnoj strani u sva tri sportska lista Italije danas se našao Dušan Vlahović iz Fiorentine budući da je Arsenal opet krenuo u akciju dovođenja srbijanskog napadača u London.

Topnici su, kako navodi Gazeta delo Sport, spremni za Vlahovića dati 70 miliona evra, odnosno novčani dio bi iznosio 55 miliona evra, dok je preostalih 15 miliona procijenjena vrijednost Lukasa Toreira, igrača kojeg bi Arsenal uključio u posao.

Urugvajca su u ljeto 2018. godine kupili za 28,6 miliona evra, ali nije opravdao očekivanja u Arsenalu pa je ljetos i pozajmljen Fiorentini u kojoj igra uglavnom standardno.

Inače, Vlahović ne želi ići prije ljeta dok ga Fiorentina želi prodati već sada jer bi na ljeto ušao u posljednju godinu ugovora i italijanski klub bi vjerovatno morao prihvatiti i manje novca.

Za Vlahovića se odavno interesuje i Juventus, ali čini se kako Stara dama nema novca za ovaj transfer i pogotovo platu od 8 miliona eura.

S druge strane, Fiorentina je ponudila Vlahoviću novi ugovor do 2025. godine s platom od 4 miliona evra u prvoj i 5 miliona evra u preostale tri sezone te i bonus od 3 miliona evra za menadžere, prenosi Klix.ba

Izlazna klauzula u Vlahovićevom ugovoru iznosila bi 75 miliona evra, što je upravo novac koji već sada nudi Arsenal

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana