Andraž Šporar, napadač Slovenije: Šeško zaslužuje bolje od Lajpciga

Dejan Kondić
Andraž Šporar, napadač Slovenije: Šeško zaslužuje bolje od Lajpciga

BANjALUKA - Sedmicu iza nas, u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu, obilježili su mečevi evropskih kupova, a u tekućoj, u prvom planu biće reprezentativni okršaji.

Ako se po jutru dan poznaje, dosta uspjeha trebalo bi da ima reprezentacija Slovenije. Prvi napadač “janeza” Benjamin Šeško igra u strašnoj formi, a koliko može biti nezgodan njegov partner u špicu Andraž Šporar mogli su se uvjeriti navijači Borca.

Golgeter Panatinaikosa nije zatresao mrežu “crveno-plavih”, ali je svojim kretnjama i saradnjom sa saigračima iz veznog reda konstantno tjerao defanzivce Banjalučana da drže pažnju i budu koncentrisani. Šporar se raduje predstojećim reprezentativnim izazovima i dodaje da je selektor Matijaž Kek napravio ekipu koja teško gubi mečeve. “Devetka” Atinjana u nacionalnom timu sjajno sarađuje sa špicom Lajpciga.

- Nije stvar samo u saradnji nas dvojice, već nas je Kek posložio kako treba. Cijeli tim djeluje baš dobro. Ne sjećam se kad smo posljednji put izgubili utakmicu u regularnom dijelu. Mislim da ima dvije i po, tri godine, tako da guramo dalje i nadamo se da ćemo nastaviti u sličnom ritmu - rekao je Šporar.

“Janezi” se danas okupljaju, a Šporar nam je otkrio da je stalno na vezi sa partnerom iz napadačkog tandema u nacionalnom timu, koji je u posljednjem meču Lige šampiona dao dva gola Juventusu.

- Ma nije nešto dobro ušao u tu Ligu šampiona ha-ha-ha... Šalim se, naravno, svaka mu čast. Mi koji smo mu bliski, koji ga baš poznajemo, svjesni smo da je stvoren za mnogo bolji klub nego što je Lajpcig. Jako mi je drago zbog njega, kao što sam rekao, stvoren je za velike stvari. A najbitnije od svega je da je on sam svjestan toga. Inače često pričamo, ali on ima svoje obaveze, ja svoje, ali generalno, čujemo se putem poruka - istakao je Šporar.

Andraž je sinoć sa svojim saigračima igrao prvenstveni derbi protiv Olimpijakosa. Kriza “zelenih” neće tek tako proći, bez obzira na rezultat atinskog derbija. Panatinaikosu treba kontinuitet dobrih rezultata, a možda i novi trener.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana