Anastasija Kudrjašova i Lejla Sara Hadžiredžepović za “Glas Srpske”: Odomaćile smo se u Banjaluci

Dejan Kondić
Anastasija Kudrjašova i Lejla Sara Hadžiredžepović za “Glas Srpske”: Odomaćile smo se u Banjaluci

BANjALUKA - Najbolji posao u zimskom prelaznom roku, kada je ženska odbojka u BiH u pitanju napravio je Univerzitetski odbojkaški klub Banjaluka Volej angažovanjem primača Ruskinje Anastasije Kudrjašove i Lejle Sare Hadžiredžepović, koja pored pozicije primača pokriva poziciju korektora.

Njih dvije odlično su se snašle i već pokazuju da će biti udarni tandem kluba pred nastupajuće mečeve. Obje su parafirale ugovore na dvije godine i jasno je da klub sa njima ima velike planove. Uglas ističu da su ih nove saigračice odlično primile i da im je lijepo u Banjaluci. Hadžiredžepovićeva je bila četvrti poenter islandske lige u dresu Aftureldinga. Nasutupa i za reprezentaciju Islanda, a njeni roditelji su porijeklom iz Sarajeva.

- Sviđa mi se ovdje, super je. Već se osjećam kao da sam odavde. Stvarno mi je sve potaman. Svi su me lijepo prihvatili, ljudi u klubu i generalno u Banjaluci. Jasno je da kao klub imamo velike ambicije i zanimaju nas samo pobjede. Nisam poznavala ligu, ne da prvi put igram u BiH, već nikad nisam gledala neki meč ovdašnjeg prvenstva. Čini mi se da se igra dobra odbojka, za razliku od islandskog šampionata koji je dosta slabijeg kvaliteta. Između ostalog zato sam i došla ovdje, jer želim da napredujem. Već sam dio seniorske reprezentacije Islanda, ali kao što sam rekla i za tamošnju ligu, uopšte to nije neki kvalitet - priznala je Hadžiredžepovićeva za “Glas Srpske”.

Kudrjašova je među Banjalučanke došla iz SAD, gdje je završila studij novinarstva i paralelno igrala odbojku na jako visokom nivou za Pen Stejt univerzitet. Poput Lejle Sare za “Glas Srpske” priznaje da je prezadovoljna klubom i gradom.

- Banjaluka je sjajna, vidi se da je pravi studentski grad. Ima dosta mladih ljudi. Osjećam se veoma prijatno ovdje. Sviđa mi se što ima dosta brda ovdje koje volim da obilazim. Volim ove ljude u Banjaluci, jer su veoma slični ljudima u mojoj zemlji. Imamo sličnu kulturu. Ja sam Ruskinja. Mi Slaveni se dosta dobro razumijemo. Takođe, volim ovaj tim, uživam da pričam sa djevojkama. Sjajno su me prihvatile. Brinu se o meni i na terenu i van njega. Još učim o ligi, polako se prilagođavam. Bila sam u SAD četiri i po godine, na dva koledža. Igrala na visokom nivou. Zadovoljstvo mi je ako neko svoje iskustvo mogu prenijeti na ovaj tim - zaključila je Kudrjašova.

Inače Banjalučanke su izborile i plasman u finale Kupa BiH, pošto su nakon maksimalnih 3:0 u “Boriku” i u revanš susretu polufinala u Sarajevu nadigrale Igman. Ovaj put sa 3:1 (25:22, 25:21, 23:25, 25:20).

Sutra protiv Kule

Novu šansu da se predstave banjalučkoj publici Anastasija Kudrjašova i Lejla Sara Hadžiredžepović imaće već sutra od 18 časova u dvorani “Borik”, kada BL volej u okviru 16. kola Premijer lige BiH dočekuje sastav Kule iz Gradačca.

- Jedva čekam meč, idemo na pobjedu, kao i u svim prethodnim duelima - istakla je Kudrjašova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana