Američki novinar otkrio kako je Đoković pokušao da uđe u SAD

B92
Foto: Arhiva

Metju Futerman, novinar "Njujork tajmsa", objasnio je načine na koje je Novak Đoković pokušao da uđe u SAD i igra na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju.

U uvodu svog članka Futerman objašnjava kako je Đoković uprkos povredi uspeo da osvoji prvi Grend slem u sezoni, ali da su naredna dva velika ATP turnira bila na programu u SAD, zemlji koja ne dozvoljava ulazak strancima bez potvrde o vakcinaciji protiv koronavirusa.

"Očajnički je želeo da igra i tako je započeto za telefonskim pozivima i lobiranjem kod ljudi za koje su Đoković i njegov tim znali da imaju konekcije sa Bajednovom administracijom, uključujući Bili Džin King, jedne od najboljih teniserki svih vremena", navodi američki novinar i kasnije dodaje još i:

"Bili Džin King, koja je radila sa Bajdenovom administracijom prošle godine na proslavi 50. godišnjice ‘Title IX‘, ključnog zakona koji garantuje devojkama i ženama u Americi jednake mogućnosti u sportu, obratila se svojim kontaktima u Beloj kući u njegovo ime. Svoje kontakte je koristio i PTPA, Udruženje preofesionalnih tenisera, organizacija koju Đoković vodi od 2020. godine."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana