Alkaras povrijeđen, Đoković miran do 20. marta

D. D.
Alkaras povrijeđen, Đoković miran do 20. marta

DOHA - Srpski teniser Novak Đoković ima šanmsu da dodano pobjegne mladom Špancu Karlosu Alkarazu nakon što je ovaj odustao od takmičenja u Akapulku.

Alkaras je igrao finale Rija a nakon toga je zbog povrede odustao od ovonedjeljnog turnira. To znači da Novaku Đokoviću prvo mjesto na svijetu nije ugroženo bar do 20. marta, te da će zasigurno doći do 380. nedjelja kao najbolji na planeti.

-Nažalost, nisam u stanju da igram u Akapulku. Imam prvi stepen istegnuća tetive desne noge i ta povreda će me odaljiti sa terena na nekoliko dana. To su pokazali testovi koje sam odradio , napisao je momak iz Mursije na društvenim mrežama.

Alkaras je u finalu Rija koje je izgubio od Britanca Kamerona Norija obnovio povredu zbog koje je i propustio prvi grend slem u aktuelnoj sezoni. Riječ je o povredi koja predviđa pauzu od nedjelju dana do tri sedmice, tako da još nema preciznih informacija da li će Alakaras moći da nastupi u Indijan Velsu, mastersu koji traje od 8. do 19. marta. Pritom, na dva dolazeća mastersa u SAD Alkaraz brani ogroman broj bodova. U Indijan Velsu je igrao polufinale (poražen od Nadala) što znači da brani 360 bodova, dok je trijumfom nad Kasperom Rudom osvojio Majami, što znači da će još 1.000 bodova biti na meti.

Novak već do kraja nedjelje, potencijalnim osvajanjem turnira u Dubaiju može da mu pobjegne na 700 bodova razlike. Alkaras trenutno ima 6.780 bodova, Novak 7.025, ali ako šesti put postane šampionu Dubaiju, eto Đokovića na 7.480 bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana